SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yangına Karşı Bacanızı Temizletin''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, kış aylarında bacalardan kaynaklanan sorunların önlenmesi ve ve bu sorunların yarattığı olumsuz sonuçların giderilmesi konusunda vatandaşları uyaran bir açıklama yaptı. Açıklamada, soba bacalarının yılda en az iki, kalorifer ve mutfak bacalarının ise yılda en az bir defa temizlettirilmesinin hayati önem taşıdığı belirtilerek, Malatya Belediyesi’nin ilgili birimlerinin baca temizliği konusunda hizmet verdiği vurgulandı.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü aracılığıyla yapılan açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte karbonmonoksit zehirlenmelerinde artış olduğu belirtilerek, vatandaşların soba zehirlenmelerine ve sobadan kaynaklanan yangınlara karşı dikkatli olmaları bildirildi.

Ülkemizde kış aylarında binalarda meydana gelen yangınların önemli bir bölümünün bacaların uygun ebatta ve dış duvarların üzerinde yapılmaması, ocak bacalarının müşterek yapılması, bacanın fazla meyilli olması, bacada çatlak oluşması, dahili gaz çıkışına sebep olacak sert köşelerin olmasından ve daha da önemlisi soba, kalorifer ve mutfak bacalarının temizletilmemesinden kaynaklandığı belirtilen açıklamada “ Vatandaşlarımız, soba borularını nasıl yılda iki-üç defa temizliyorsa, aynı şekilde içerisi kurum ve kurumdan dolayı cidar haline gelen bacaları da temiz tutmaya önem vermelidir. Soba bacalarının yılda en az iki defa, kalorifer ve mutfak bacalarının ise yılda en az bir defa temizlettirilmesi gerekmektedir” uyarısı yapıldı.

Türkiye’de her yıl bina yangınlarının %20’sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı belirtilen açıklamada, Malatya Belediyesi’nin ilgili birimlerinin bu konuda hizmet verdiği ve vatandaşların bu hizmetten belirli ücretler karşılığında yararlanabilecekleri kaydedildi.

Belediye Meclisi’nin ücretler tarifesinde baca temizleme ücreti olarak soba bacası için 10-YTL, kalorifer bacaları için 80-YTL belirlendiği belirtilen açıklamada, vatandaşların Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak baca temizliği hizmeti alabilecekleri vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız