SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yangına Müdahale Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:11:40
Yangına Müdahale Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kaymakamlığı tarafından organize edilen Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda muhtarlara, yangına ilk müdahale ve yapılması gerekenler de anlatıldı. 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, “İlkini geçen aylarda yaptığımız toplantımızın bugün ikincisini yapıyoruz. Amacımız, kurum amir ve müdürleriyle birlikte muhtarlarımızın mahallelerinde var olan sorun ve sıkıntıları çözmektir. Böyle periyodik toplantılarla muhtarlarımızla birlikte yüz yüze görüşerek, sorunları konuşma fırsatı buluyoruz. Muhtarlarımız devletin eli, kolu, kulağı ve gözüdür. Bizler muhtarlarımız sayesinde var olan sorunları görüyoruz” dedi.

Toplantıya katılan Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürü Zafer Tunceloğlu ve Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutan V. J.Bnb. Selahattin Doğulu ise, Kurban Bayramı’nın yaklaşması sebebi ile hayvan hırsızlıklarının olabileceğine dikkat çekerek, vatandaşları uyardılar. Yapılan toplantının ana konusu ise yangınla ilk mücadele nasıl yapılır oldu.

Yangına ilk müdahalenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar da, “İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 230 personel ve 45 araçla her zaman hazır ve teyakkuzdayız. İtfaiye olarak yangın ihbarı alınır alınmaz azami 25 saniye içerisinde çıkış yapmaktayız. Özellikle ilçe ve köylerimizde meydana gelen yangınlara müdahale etmemiz zaman alıyor. Bu nedenle yangına ilk müdahale çok önemlidir. İtfaiye Daire Başkanlığı olarak muhtarlarımıza, imamlarımıza, öğrencilerimize, ilçelere ve köylere kadar giderek, vatandaşlarımıza bu konuda aydınlatıcı seminerler ve bilgilendirme toplantıları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından soru cevap bölümünde muhtarlar sorun ve şikayetlerini anlattılar.

Toplantıya, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Bşk.Yrd. Haydar Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürü Zafer Tunceloğlu, Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutan V. J.Bnb. Selahattin Doğulu, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Md. V. Cumali Karakuş, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar ve Yeşilyurt ilçe muhtarları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız