SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yangına Müdahale Haritası'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:28:42
'Yangına Müdahale Haritası'
A- A+ PAYLAŞ

 Yangınlara daha hızlı bir şekilde müdahale etmek için, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yangın Müdahale Haritası’ çıkarılıyor. Merkez ve ilçelerde incelemeler yapan İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri gerekli tertibat çalışmaları yapıyor. 

Belediye tarafında konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Büyükşehir statüsü ile birlikte ilçelerde yapılanmaya giden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, her ilçeye personel ve araç takviyesi yapıldı. Yapılan düzenlemeler ile birlikte ilçelerde 7/24 saat esasına göre hizmet verilmeye başlandı. " denildi. 

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi;  

"İlçelerdeki yapılanma çalışmalarını büyük oranda tamamlayan İtfaiye Dairesi Başkanlığı, çıkabilecek yangınlara anında müdahale edebilmek amacıyla itfaiye merkezine uzak, dar ve riskli olan mahalle ve sokak aralarına yangın hidrantları (Yangın vanaları) takıyor. 

Bu uygulama kapsamında, Arguvan ilçesi Koyuncu mahallesinde, dar olan 7 noktaya yangın vanası tertibatı kuruldu. Yangın vanaları, araçların giremediği bölgelerde olası bir yangın anında, ilk müdahalenin yapılması bakımından büyük önem taşıyor. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli tarafından yapılan yangın vanası tertibatının diğer ilçelerde de kurulacağı bildirildi.

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı minik öğrencileri misafir etti.

Malatya İMKB Anaokulu öğrencileri İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret ederek, yangın ve depremden korunma yolları hakkında bilgiler aldılar. 

İtfaiye Dairesi Başkanlığı görevli personeli tarafından minik öğrencilere yangın çıkarabilecek materyallerden uzak durulması, yangın esnasında nelerin yapılması gerektiği konularında bilgiler verildi. Daha sonra minik öğrenciler kısa süreliğine itfaiye eri olup, İtfaiye Dairesi Başkanlığı bahçesinde yangın tatbikatı yaptılar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız