SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yanıtlar 'Daha Sonra!'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yardımcıları Ahmet Ceyhan, Alican Bozkurt, Abuzer Kabakaş ve Fuarcılık A.Ş Genel Müdür Vekili Ahmet Ünver, Mişmişpark Fuar alanında düzenledikleri basın toplantısında, 14-18 Temmuz arasında yapılacak 17. Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali’ne ilişkin bilgi verdi. Çakır, basın toplantısının ardından festivale ilişkin sorulara yanıtlarken, belediye şirketlerinin yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin kimlerden oluştuğu, Çarşamba günü yapılacak meclis toplantısında da gündeme gelecek olan kendisi ve bazı birim müdürlerinin yurt dışı gezilerini hangi ülkelere ne amaçla yapacağı yönündeki soruları “Daha sonra açıklarız, ileriki günlerde duyuracağız’ diyerek geçiştirdi.

FUAR VE FESTİVAL HAKKINDA..
Festivalin 13 Temmuz akşamı kortej yürüyüşü ile start alacağını, 14 Temmuz’da da 9 bin metre kare kapalı alandaki stantların açılışının yapılacağını söyleyen Çakır, yurt dışında çeşitli grupların da kayısı festivaline katılacağını söyledi. Festivalin bu yıl geçen yıllara nazaran daha düşük bir maliyetle hazırlandığını ifade eden Çakır, sanatçı seçiminin de anketle belirlendiğini ifade etti.

Ekonomik kriz nedeniyle bazı tasarruf tedbirleri de aldıklarını ancak bunun fuar çalışmalarını etkilemeyecek düzeyde olduğunu kaydeden Çakır, Kayısının adını taşıyan fuarda, kayısıyı tanıtmaya yönelik etkinliklerin az olduğu ve sanatçılar başta olmak üzere maliyetler noktasında yolsuzluk söylentileri olduğuna dair eleştirilerin yapıldığının hatırlatılması üzerine “Göreve yeni geldiğimiz için format değiştirme imkanını bulamadık. Önümüzdeki yıllarda amacına yani kayısımızın hak ettiği yere gelmesi yönünde etkinliklerin de bulunacağı programlar yapacağız.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle mutlaka bazı tasarruflar yapacağız. Ama bu tasarruflar çalışmalarımızı etkilemeyecek düzeyde olacak. Maliyetle ilgili net hesabı fuardan sonra verebiliriz. Sanatçıların belirlenmesi konusunda anket çalışmaları yaptık. Organizasyon için 4 firma başvurdu. Tercihimizi bunlar arasında yaptık” dedi.

"Malatya’nın fuarında Malatya’nın yerel sanatçılarına neden yer verilmedi" yönündeki bir soruyu da Çakır “Kutsi var, Elif Avcı var. Bunun dışında her program öncesinde yerel sanatçılarımız da sahne alacak” cevabını verdi.

Fuarda, 14 Temmuz Yusuf Günay ve Rafet El Roman, 15 Temmuz Bülent Serttaş ve Funda Arar, 16 Temmuz Sevcan Orhan ve Kutsi, 17 Temmuz Elif Avcı ve İzzet Yıldızdoğan, 18 Temmuz Kıvırcık Ali ve İsmail YK sahne alacak.

SÜMERPARK VE MOBESE..
Çakır, "Geçen yıl tamamlanan Sümerpark'ı Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi bir bölümünü kiraya verdi. Bir bölümü de verilecek" dedi.

Parkın yaklaşık bir yılda oldukça hasar gördüğünü ifade eden Başkan Çakır, "Sümerpark yapıldıktan sonda ciddi anlamda deforme olmuş. Önce bunları düzelttik. Esenlik Şirketimiz buradaki yerlerin işletmesi için markaları davet etti. Çünkü, istismar etmeyecek ve halka sorunsuz hizmet verecek şirketlerin burada hizmet yapmasını arzuladık" ifadelerini kullandı.

Sümerpark'a görüntüleme sistemi Mobese kameralar yerleştirileceğini de aktaran Çakır, "Park yapmak önemlidir, ancak parkları yaşatmak daha önemlidir. Buralara iyi korumak ve iyi işletmek lazım. Vatandaşların aileleri ve çocukları ile rahat bir şekilde gelip oturup, dinlenmelerini sağlamak lazım" şeklinde konuştu.

SORULARA YANIT “DAHA SONRA”!..
Basın toplantısının ardından Fuarcılık A.Ş Genel Müdürlüğü’ne henüz atama yapılmadığı, belediyenin diğer şirketlerine atanan Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin kimlerden oluştuğunun sorulması üzerine Çakır “Şimdilik Ahmet Ünver Fuarcılık A.Ş’nin yönetiminden sorumlu. Diğer şirketlere yapılan atamalar ile ilgili önümüzdeki günlerde gerekirse bir açıklama yapılır” dedi.

Ahmet Çakır, belediye başkanı seçildikten sonra kurumdaki bazı birim müdürlerinin yurt dışına gittiklerini, kendisinin de önümüzdeki günlerde yapacağı yurt dışı seyahatlerini hangi ülkelere ve hangi amaçla yapacağı yönündeki bir soruyu da “Şu an için belirlenmiş bir gezi yok. Olduğu zaman açıklarız” diye geçiştirdi.

Son günlerde, Organize Sanayi Bölgesinin arıtma tesisinden çıkan suyun yarattığı çevre kirliliğine ilişkin haberlerin kamuoyunun gündeminde olmasına rağmen, OSB’nin mütevelli heyetinde yer alan Malatya Belediyesi’nden konuya ilişkin neden bir açıklama yapılmadığı yönündeki bir soruyu da Çakır “Orayla ilgili de en kısa zamanda bir çalışma yapacağız” diye yanıtladı.

Ahmet Çakır ayrıca, bundan sonra yapılacak ihalelerin basına açık olacağını, basından temsilcilerin ihaleyi takip edeceğini sözlerine ekledi.

KABAKAŞ’IN SAVUNMASI!..
Öte yandan Cemal Akın döneminde ihale biriminin başında olan, şimdi ise ihale yapan birimin amiri konumundaki Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Ziraat Mühendisi Abuzer Kabakaş, Çevreyolu (Mişmişpark-Battalgazi kavşağı), Kanalboyu, İnönü Kapalı Çarşı üzeri düzenlemesinde, kullanılan malzemenin kalitesizliği açısından ciddi şikayetlerin bulunduğunun sorulması üzerine de, ihalelerin teknik şartnamesini kendisinin hazırlamadığını, sadece sekretaryasını yürüttüğünü söyleyerek topu, Fen İşleri Eski Müdürü ve bağlı olduğu Başkan Yardımcısı ile basına attı.

Abuzer Kabakaş, “Bu dediğiniz işlerin ihaleleri önceden yapılmıştı. Ben ihale biriminin başındaydım ama sadece sekretaryasını yapıyordum. Benim üzerimde amirlerim var. Esas ihale şartnamesini hazırlayan onlardı. Ama basın da sanki bütün ihaleleri ben yapıyormuşum gibi lanse etti. Malatyalı olmama rağmen Malatya basını beni bir türlü sevmedi” cevabını verdi.

Başkan Yardımcısı Kabakaş, şuanda da kendisine bağlı birimin yaptığı ihalelerle ilgili olarak da basın mensuplarına, Fen İşleri Müdürlüğü’nden bilgi almaları tavsiyesinde bulundu. Kabakaş, Bülent Korkmaz üst geçidi ile ilgili yapılan ihalenin ne tür bir ihale olduğunun sorulması üzerine “Bana birçok konuda soru soruyorsunuz ama ben her konuda bilgi veremem ki. Her çalışmanın ayrıntısından benim bilgim olmayabilir. Daha sağlıklı bilgi için bu konuları Fen İşleri Müdürü’nden sormanız gerekiyor. Bu konuda anlaşamıyoruz sizinle” şeklinde cevap verdi.

BANKAYA TAKAS TEKLİFİ..
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan ise, eski belediye binasının bulunduğu yerde meydan açılması için Ziraat Bankası’na MASKİ binasının teklif edildiğini doğrulayarak “Evet. Ama şu an için anlaşma sağlanabilmiş değil. Kamulaştırma bedeli çok yüksek. Onun için MASKİ binasını önerdik. Ama binanın giriş kısmında yer alan işyerleri sorun oluşturdu. Yani şu an net bir şey yok” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız