SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yankı Uyandırdı'

A- A+ PAYLAŞ

Valilik, IBM'nin 4 kıta ve 8 ülkede, farklı alanlardan gelen 14 uzmanının Malatya'da yürüttüğü çalışmaların yaygın basında da yankı bulduğunu bir basın bülteni ile duyurdu.

Valilikten konuya ilişkin yapılan basın açıklaması şöyle:

"IBM’in dört kıta, sekiz ayrı ülke ve farklı alanlardan gelen 14 uzmanının Kurumsal Hizmet Gücü Programı kapsamında ilimizde yürüttüğü çalışmalar ulusal basında yankı uyandırmıştır.

Bilindiği gibi; Kurumsal Hizmet Gücü Programı IBM’in Sosyal sorumluluk projesi olarak 2007 yılından beri dünyada gelişme potansiyeli yüksek ülkelerde uygulanmaktadır. Program ülkemizde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Digital Opportunity Trust (DOT) ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’nin (ÖSGD) işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir.

Kurumsal Hizmet Gücü programı ülkemizde ilk kez 2009 yılında Mersin ilimizde uygulanmıştır. Proje kapsamında; Sanayi-Toplum-Üniversite İşbirliği platformu yaratılması, tarıma dayalı işletmeler, enerji-çevre, Lojistik ve Turizm alanlarında stratejik planlama çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Programın ülkemizdeki 2. etabı, Gaziantep’te gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında; Gaziantep Akıllı Sanayi Projesinin desteklenmesi için teknopark stratejik planlaması, Gaziantep Sanayi Odası için Stratejik Planlama, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için bilişim teknolojileri stratejisinin geliştirilmesi, akıllı şehir çözümleri ve kongre turizmi odaklı stratejik turizm planlaması alanlarında çalışma yapılmıştır.

Söz konusu projelerin uygulandığı illerde sergilediği performans nedeniyle ilimizde de benzer bir çalışmanın yapılması yönündeki Valiliğimiz girişimi sonucunda programın üçüncü etabı ilimizde gerçekleştirilmektedir.

Valiliğimiz ana koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında dört çalışma alanı belirlenmiş olup, bunlar; ilimizde önemli kalkınma ve istihdam yaratma kapasitesine sahip tarım-gıda, turizm ve tekstil sektörleri ile kamu hizmet kalitesinin etkinleştirilmesidir.

İlimizde tarım-gıda sektörüyle ilgili çalışmalar yürüten uzman ekip Malatya'nın tarım-gıda sektörü değer zincirinin gelişimi amacıyla Kayısı Akreditasyon Kurumu için strateji geliştirecek, ayrıca Tarım-gıda teknoparkının kurulması için stratejik planlama yapacaktır. İkinci uzman ekip Malatya’da turizm ve ilgili sektörlerin gelişimi için çalışacak ve sürdürülebilir bir turizm sektörünün gelişimi için stratejik plan oluşturacaktır. Üçüncü ekip; özellikle gelişmekte olan bölgelerdeki Türk tekstil sektörü KOBİ’lerinin uluslararası pazarlara erişimi ve Tekstil değer zincirinde işbirliğinin gelişmesi ile rekabet güçlerinin artmasını hedefleyen Tekstil KOBİ’leri ile ilgili Binyıl Kalkınma Hedefleri Fonu (MDGF) Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında kurulacak olan internet tabanlı Değer Zinciri Yönetim Platformu ile ilgili stratejik öneriler ortaya koyacaktır. Dördüncü ekip ise Valiliğimizce daha önce başlatılmış olan “e-Valilik” uygulaması için stratejik öneriler ortaya koyacak ve Valiliğin mevcut çağrı merkezi sistemini analiz ederek çağrı merkezi hakkında stratejik öneriler sunacaktır.

Bilindiği gibi program; dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelen ve farklı uzmanlık alanlarına sahip IBM uzmanlarının sahip oldukları bilgi ve tecrübelerini, “gönüllü” olarak, programın uygulandığı yerde toplumun kullanımına sunmaları, bilgi paylaşımı ve yenilikçi çözümleri üretmelerini kapsamaktadır. Programın önemi; IBM gibi küresel ölçekli bir kuruluşun dünyanın farklı bölgelerinde başarılı çalışmalar yürütmüş küresel düzeyde bilgi birikimi ve bakış açısı kazanmış uzmanlarının bilgi ve tecrübelerinin, programın uygulandığı yerdeki yerel dinamiklerin ve kalkınma potansiyelinin harekete geçirilmesi için kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Böyle bir bilgi birikiminin ilimizin belirlenen alanlardaki potansiyelini harekete geçirmek için kullanılması önem arz etmektedir. Söz konusu programın uygulandığı yerlerde sadece uzmanların sorun çözme becerilerinden yararlanılmamakta, aynı zamanda günümüzde çok önemli bir değer olan “yenilikçi yaklaşımlarla sorun çözümü” de örneklendirilmektedir.

Bu niteliğiyle, ilimizde devam eden Kurumsal Hizmet Gücü Programı çalışmaları ulusal basınımızda yankı bulmuştur. Hatırlanacağı gibi konuya ilişkin olarak ulusal basınımızdan gazetecilerin katılımıyla oluşan bir heyet 04/11/2010 tarihinde Valimiz Sayın Doç. Dr. Ulvi SARAN’ı makamında ziyaret etmiş ve programın ilimizdeki uygulaması hakkında bilgi almışlardı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız