SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yanlarında Olacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:13:09
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Kaya, seçim çalışmaları kapsamında Şeker-İş Sendikası ve Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

30 Mart yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Kaya, ilk olarak Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret etti. 

Kurtar Kaya, ilk olarak Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kaya, " Cumhuriyetin önemli kazanımlarından bir tanesi olan Şeker Fabrikası’nın üretime devam etmesi açısından hem Battalgazi’de şeker pancarı üretiminden olmaması hem de buradaki emekçilerin ekmeklerinden olmaması açısından bütün gayretimizi sarf edeceğimizin sözünü veriyoruz. Bizler belediyeciliğe talip olan kişiler olarak belediyecilik yaparak her zaman sendikalaşmaya destek vereceğimizi, taşeron işçiliği ortadan kaldıracağımızı kamuoyuna açıklamış bulunmaktayız. 30 Mart günü belediye başkanlığına seçilirsek eğer her zaman Şeker Fabrikası üreticilerin ve Şeker Fabrikası’nda çalışan işçilerin yanında olacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise, "Yapılacak olan yerel seçimlerde başarılar diliyorum. Rabbim yardımcınız olsun. Hakkınızda ne hayırlısı ise onu versin. Şeker Fabrikası bölgenin tek kalan ve en önemli kamu kurumlarından birisi, Geçmişte cumhuriyet tarihinden bu yana Malatya’da ekonomiye ve sosyal konuma lokomotif yön veren kurumlardan birisiydi. Tabi bilindiği Sümerbank ve Tekel Fabrikası’nın akıbeti malum özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekildi. Kaybolup gittiler. Malatya’nın önemli değerlerinden ve cumhuriyetin önemli kazanımlarından birileriydi. Kala kala bir tek Şeker Fabrikası kaldı. Bizlerde buranın yaşatılması ve yaşaması için yıllardır mücadele ediyoruz. Ana muhalefet partisi olarak CHP her zor dönemimizde yanımızda oldu. Ve mücadelemizde bize destek oldu. Ben kendilerime şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu. 

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Şeker Fabrikası'nın Malatya için önemli bir yerinin olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Şeker Fabrikası’nın yanında olduğumuzu ve Şeker Fabrikası’nın Malatya’da işlevlerine devam etmesini düşünerek bu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz döneme bakıldığında Malatya’da birçok kamu kurumu önce işlevsiz hale getirildi. Daha sonra zarar ediyor adı altında birilerine peşkeş çekildi. Bunlardan son kalan da Şeker Fabrikasıdır. Şeker Fabrikası sade burada çalışan ailelerin değil bütün Malatya ekonomisini ilgilendiren bir pozisyonda ve durumdadır. Çünkü burada taşeron anlayış ve mevsimlik işçilik yerleşmemiş olsa burada çalışabilecek sayı çok daha fazla bir boyutta, yeterli bir ücretle çalışabilecek bir boyuttadır. Bu yeterli ücret sonunda Malatya esnafına yansıyor. Malatya’nın ticaretine ve bütün ticaretine yansıyor. Bu anlamda Malatya’nın ortak kurumları ve değerleri olan değerlere hepimizin sahip olması gerekiyor. Hepimizin yaşatması gerekiyor. Zaten her şey hormonlaştı. Her şey doğal durumun dışına çıktığı durumda buraları yaşatılması gerekiyor. Bu anlamda Şeker İş Sendikası’nın başkanı ve yöneticileri olarak iyi bir mücadele verdiniz. Ve veriyorsunuz. Bu mücadele Malatya halkı adına bir mücadeledir."

-MALATYA GAZETECİLER DERNEĞİNİ ZİYARET-

Kurtar Kaya, daha sonra Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, "Battalgazi Malatya’mızın en önemli ilçesidir. Bu son yerel seçimde ayrı bir boyut kazandı. Yeşilyurt ve Battalgazi büyükşehrin bir belediyesi oldu. Bunların içerisinde en önemlisi bence Battalgazi’dir. Çünkü Battalgazi Malatya’nın dünüdür. Bugünüdür. Tarihi bir vizyonu vardır. Malatya’ya ekonomik boyutu vardır. Bu yarışa giren ve tüm siyasi partilerde olduğu gibi Sayın Kurtar Kaya’ya da başarılar diliyorum. Bizler   Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm hizmetlerini, çalışmalarını ve projelerini destekleyeceğiz" şeklinde konuştu. 

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya ise, "Başkanımızın bizi kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Başkanımın yıllardır biriktirmiş olduğu tecrübelerinden, birikimlerinden yararlanmak için buraya geldik. İleriki beş yılda Battalgazi’ye daha iyi nasıl hizmet edebiliriz. Ve tecrübelerinden yararlanmak adına bizlere katkıları oldu. Basın bizim için çok önemlidir. Yerelde ve genelde olan haberleri kamuoyuna yansıtmakla mükellef bir kurumdur. Bu yüzden basına gereken saygının her türlü zeminde verilmesi anlamında bizlerinde desteği olacağının sözünü veriyoruz. Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. 

Ziyaretlerin ardından Bakırcılar Esnafını ziyaret eden Kaya, burada yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Vatandaşlar yeni dönemde Battalgazi’nin genç ve dinamik bir başkana ihtiyaç duymasını istedi.

Kaya vatandaştan 30 Mart seçimlerinde destek istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız