SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yanlarında Olacağız.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:06:27
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi Kolin Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Hekimhan Madencilik A.Ş’yi ziyaret etti. 

Parti yöneticileri ve AKP Hekimhan adayı Kemal Deniz ile Hekimhan Madencilik Müdürü Ramazan Çalışkan’ı makamında ziyaret eden İl Başkanı Tüfenkçi, işletmede incelemelerde bulunarak bilgi aldı. 

Bülent Tüfenkçi, yaptığı konuşmada Manisa Soma’da yaşanan maden kazasını da değinerek iş güvenliği konusunda çok daha dikkatli ve sorumlu davranılması gerektiğini ifade etti. 

Tüfenkçi, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’ 13 Mayıs Salı günü Manisa’nın Soma İlçesinde tüm Türkiye’yi yasa boğan, 301 işçi kardeşimizi şehit verdiğimiz acı bir kaza yaşandı. Tabi bu acı olaydan sonra madenlerde çalışan kardeşlerimizin hakları ve iş güvenliği konusunda alınacak önlemlerin bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiği anlaşılmıştır. İşçinin güvenliği ve hakları konusunda harekete geçen hükümetimiz bu konuda devrim gibi bir düzenleme getiriyor.

Öncelikle genel taşeron sistemi kamuda yardımcı hizmetler ve teknoloji alanları dışında taşeronun tamamen kaldırılması çok önemsenmesi gereken bir gelişmedir. Torba tasarıyla yapılacak düzenlemede, yeraltı madenlerinde çalışma saatleri değiştirilerek 6 saate düşürülüyor. Yine emeklilik yaşının 50 yaşına düşürülmesi de diğer önemli bir gelişmedir. Ocakların kapalı olması halinde süre içerisinde maaşlarını hem işveren hem de duruma göre devlet vermesi de bu düzenlemeler arasında. Soma kazasında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına şehitlik haklarının tamamı verilmesi ve kendilerine ev yapılması da şehit ailelerimiz için ciddi bir destek olacaktır. Biz hükümet olarak maddi manevi ailelerimizin yanındayız. Türkiye güçlü ve büyük bir devlettir. En kısa sürede yaralar sarılarak hiçbir aile mağdur edilmeyecektir. Bakın Van’da deprem olduğunda biz 1 sene içerisinde yeni bir Van inşa ettik. Hamdolsun bugün yeni ve daha gelişmiş bir Van var’’.

Tüfenkçi, Hekimhan Madenciliklin Malatya ve Türkiye için önemli bir konumda olduğunu ifade ederek, ‘’ Hekimhan Madencilik A.Ş., 2007 yılından bu yana, Malatya ili Hekimhan ilçesi Deveci köyü bölgesindeki demir madeninde faaliyetlerini sürdürmekte olup, 2013 yılında yurtiçi demir cevheri toplam üretim ve satışının %13 civarındaki kısmını gerçekleştirmiştir. Ayrıca bu yıl içerisinde faaliyete geçecek olan kalsinasyon tesisiyle zenginleştirilerek iç ve dış pazara emsali bulunmayan bir hammadde arz edilecektir. Biz bu başarılı üretim sürecinde daha önce de olduğu gibi bundan sonra da Hekimhan Madencilik’e gerekli desteği sunarak yanlarında olacağız’’ dedi. 

Hekimhan Madencilik Müdürü Ramazan Çelik ise konuşmasında iş güvenliği konusunda her türlü önlemin alındığını ifade ederek, ‘’ Bizler de çalışanlarımızla beraber sahadayız. Bizim çalışma sistemimiz yer üstünde olduğu için Soma ve benzeri kazaların olması mümkün değil. Buna rağmen patlatmalarımız oluyor. Bu patlatma esnasında çok dikkatli olmamız gerekiyor. Bu konuda da fevkalade titiz çalışıyoruz. Ayrıca çevreyi de gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız