SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yanlış Algı.."!

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Nemrut Dağı'ya ilgili Malatya ile Adıyaman arasında ki Nemrut dağı tartışmalarıyla ilgili olarak, "Nemrut Dağı 2 bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da Adıyaman'ın, Adıyamanlılar'ındır" dedi. 
 
AKP Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün Malatya'ya verilmesinin ardından kamuoyunda değerlendirmeler ile ilgili açıklamada bulundu. 'Nemrut elden gitti' gibi bir yanlış bir algı oluştuğunu kaydeden Dr. Murtaza Yetiş, "Şu ana kadar tespit edilen tam 270 ayrı kültürel mirası bağrında barındıran Adıyaman komple bir turizm havzasıdır. Nemrut Dağı da bunların en önemlilerinden biri olarak bu havzadaki yerini korumaktadır" dedi. 
 
Yetiş, Adıyaman'ın Nemrut, Nemrut'un da Adıyaman için vazgeçilmez olduğunu belirterek, "Nemrut'ta dönük yapmakta olduğumuz ve yapacağımız projelerimizle ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Nemrut'ta anfi tiyatrolar, dinlenme evi, özürlüler ve yaşlılar için tümülüse kadar çıkabilen ve katırların çektiği vagonlardan oluşan raylı sistem gibi projeler hazırlandı. Bunların bir kısmının inşasına başlandı. Nemrut'a çıkan yolların rehabilitasyonu, bekçi kulübeleri, yönlendirme levhaları, tuvaletler, sunum gibi
yenilikleri içinde barındıran çevre düzenlemesi işi ihale edilecek. Kral Yolu olarak bilinen ve Adıyaman - Nemrut arasını 104 kilometre 71 kilometreye düşüreceği hesaplanan projenin ilk ayağının ihalesine de 30 Eylülde çıkılacak. Öte yandan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin 2005 yılından beri Adıyaman ve Nemrut'la ilgili çalışmalar yaptığını ve bu doğrultuda Kahta ve Adıyaman'ı da içine alan yüzlerce proje hazırlanmıştır. Orta ve uzun vade de düşünülen projeler çerçevesinde hedeflerinin, Adıyaman'a gelecek bir turistin ilk etapta kentte en az dört ve sonrasında bir hafta kalmasını sağlamaktır" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız