SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yanlış Anlama Olmasın, Dedim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:39:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor eski teknik direktörlerinden Ziya Doğan, Zaman gazetesi Pazar ekinde Samet Altıntaş imzasıyla yayınlanan açıklamalarındaki iddialarına ilişkin olarak malatyahaber.com’un sorularını cevapladı. 

Ne Demişti?

Çalıştığı takımlarda yaşadıklarına ilişkin açıklamalarının yer aldığı röportajda Doğan’ın, Malatyasporla ilgili yöneltilen “UEFA’da Basel ile oynayan Malatyaspor’da neden devam etmediniz?” sorusuna “  Malatyaspor’da Şampiyonlar Ligi iddiam vardı. ‘Bana bir tane santrfor, bir orta saha alın.’ dedim. İlk yarının bitmesine 4 hafta kala bu isteklerimi başkana ilettim. ‘Hocam biz bu kadar puan toplamışız. Artık rahatız falan filan…’ dedi. Ben de ‘Siz kendinize şimdiden hoca arayın.’ diye söyledim. En son içerde 2-2’lik Fenerbahçe maçından sonra da istifa ettim. Orada ne konuştuklarımızı söylersem Türkiye beş yıl konuşur” dediği belirtilmişti. 

Altıntaş’ın, söyleyin hocam, diye üstelemesi üzerine, Doğan’ın “Köyün delisi bir ben miyim? Bu kadar açık, bilgili ve cesaretli bir adama Türkiye ne kadar sahip çıkıyor ki… Gidin başkana sorun, biraz da o anlatsın…” dediği yazılmıştı. 

Doğan Şimdi Ne Diyor?

Bu açıklamalar üzerine malatyahaber.com’un görüştüğü Doğan şu değerlendirmeyi yaptı: 

 “Uzun bir görüşme yaptık. Orada çalıştığım takımlarda yaşadığım sıkıntıları, bana yanlış gelen şeyleri anlattım. Röportajı yapan arkadaşa, siz derleyin toparlayın ama okumadan yazmayalım, yanlış anlama olmasın, dedim. Beni arayacağını söyledi ama benimle tekrar bir görüşme yapmadan, bu görüşmeden 1-2 hafta sonra yayınlamış. Malatyaspor’la ilgili bölümde ben şunu söyledim: Ligin ilk yarısının bitmesine 4 hafta kala, başkan ve yöneticilerle İstanbul’da bir araya geldik. Galatasaray maçı vardı, onun için İstanbul’daydık. Ben takıma 400 bin dolar bütçe istedim. Bir santrfor bir orta saha alayım, bu takım Şampiyonlar Ligine gider, dedim. Orada bir yöneticinin söylediği bir söz üzerine ayrılmaya karar verdim. Başkan da oradaydı. O yönetici bu kelimeyi söyledikten sonra ben de şaşkınlıkla, siz bu kadar puan topladık, bizim için yeterli diyorsanız, şampiyonluğa oynamayı istemiyorsanız ben 4 hafta sonra yokum dedim. Ancak bu kararımı futbolcuların duymasını istemediğimi de belirttim. 

Doğan, röportajda “orada ne konuştuklarımızı söylersem Türkiye beş yıl konuşur” ifadesinin anımsatılması üzerine “O lafı söylediğim doğrudur. Ancak bu ifade şu şekilde oldu: Görüşmeyi yapan arkadaş, bana o lafı söyleyen yöneticinin ismini ver, dedi. Ben de, köyün delisi ben miyim, arayın başkana, başkan söylesin, dedim” karşılığını verdi.

 “Malatyaspor İlk Göz Ağrım”

Doğan, belirtilen görüşmesinden dolayı Malatya’da yanlış anlaşılmak istemediğini belirterek “Harbiden söylüyorum: Malatyaspor benim ilk göz ağrım, ilk heyecanım. Benim ikinci memleketim Malatya. Bunu yürekten söylüyorum. Malatyaspor’da ilk göreve geldiğimde yeri geldi ki kamyon ışıklarını sahaya tutarak antrenman yaptık ama biz bunu medyaya servis yapmadık. O dönem hava 4’te kararıyordu, antrenman yapmamız gerekiyordu, henüz ışıklandırma yoktu, kamyonu tutup idman yaptık. Bu mücadeleyi yaparken, oralardan gelmişken, Malatya’da o kadar iyi anılarım var ki, kimseyi incitme niyetim yok. Cenazeye geldiğimde (Doğan, çalışma arkadaşı Adil Kınık’ın babasının cenaze törenine katılmak üzere Kasım ayının başında Malatya’ya gelmişti) halkın bana olan ilgisini, sevgisini görüp mutlu oldum. Ben bu görüşmede örnekleme olarak Türk antrenörlerinin çektiği sıkıntıları dile getirdim; Türkiye’deki genel yönetici şeklini anlattım” dedi. 

Malatyaspor Cephesi Ne Diyor?

Doğan’ın açıklamalarına ilişkin olarak Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi, bu tür polemiklere girerek yapay gündem oluşmasını istemediğini, bu tür konuşmaların ve karşı cevapların, zaten çok kötü durumda olan Malatyaspor’a daha da zarar vereceğini belirtmekle yetindi. Tanrıverdi, sadece Şampiyonlar Ligi konusunun gündeme gelmediğini söylemekle yetindi.

Tanrıverdi yönetiminde basın sözcülüğü yapan ve Ziya Doğan’nın ikinci dönem teknik direktörlüğünde görev yapan Suat Kozluklu açıklamalara ilişkin bir değerlendirme yaptı. 

Kozluklu “Ziya Hoca konumundakilerin açıklamalarında daha özenli hareket etmesi gerekirdi. Her ne kadar ben o dönemde görevde değilsem de çalıştığım yönetici arkadaşlardan, Şampiyonlar Ligi meselesinin gündeme gelmediğini biliyorum. Gerçekçi olmak lazım. O dönem Malatyaspor iyi bir takımdı ama Şampiyonlar Ligine oynayacak kapasitede değildi. Bunu gerçekleştirecek mali kapasitesi hiç yoktu. Malatyaspor, ilk yarıda topladığı puanlarla ancak orta sırada yer alabilmişti. Doğan, küme düştüğümüz sene tekrar göreve gelmişti. Yönetim sonuna kadar arkasında durdu. Sezona kötü başlangıç yapmıştık, sonra toparlar gibi olduk. İlk yarının sonuydu, Gaziantepspor maçını 2-0 kazanmıştık. Doğan, bu galibiyetten sonra golcüler Taner Demirbaş ve Okan Yılmaz’ın gönderilmesini istedi. Sonra 3 Çek oyuncu, Senkerik, Masek ve Homola, getirdi. Bu futbolcular için 2 milyon Euro ödendi. Bu transferler Malatyaspor’un bütçe dengesini de bozdu; bu oyuncular çok verimli de olamadı” dedi.

Doğan Dönemleri

Ziya Doğan, Malatyaspor’da ilk olarak 2001-2003 dönemi görev yaptı. Antalya’da oynanan play-off maçlarından başarıyla çıkıp Süper Lige çıkan Malatyaspor, 2001-2002 sezonuna kötü başlamış, ardı ardına yenilgiler almış, 2 teknik direktörle yollarını ayırmıştı. Doğan, ilk yarının ortasında göreve geldikten sonra 4 galibiyet alıp 12 puan toplayan Malatyaspor devreyi son sırada tamamlamıştı. 

İkinci yarı inanılmaz bir performans sergileyen Malatyaspor, 4 hafta üst üste galip gelip iyi bir çıkış yakalamış, sezon sonunda 40 puan ve 13. sıraya ulaşıp ligde kalmaya başarmıştı.  

Malatyaspor, 2002-2003 sezonunda da Doğan’la yoluna devam etti. Başarılı bir sezon geçiren Malatyaspor, ligi Fenerbahçe’nin üstünde, 52 puanla 5. sırada tamamlayıp UEFA Kupasına katılma hakkını elde etmişti. Malatyaspor, UEFA Kupasında İsviçre’nin en köklü kulübü FC Basel ile karşılaştı. İlk maçı sahasında 2-0 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, Basel’de 90 dakikayı Celaleddin Koçak’ın golleriyle 2-0 galip kapatmasına karşın uzatmada yediği gümüş golle elenmiş oldu. 

Ancak Basel’de sergilenen performans Malatyaspor’un ve Doğan’ın yıldızının daha da parlamasına yol açmıştı. Ne var ki 2003 Aralık ayında Fenerbahçe ile Malatya’da oynanan ve 2-2 biten karşılaşmanın ardından Doğan Malatyaspor’daki teknik direktörlük görevinden ayrıldı. Doğan ayrıldığında Malatyaspor 27 puan toplamış ve 6. sıraya yerleşmişti.

2005-2006 sezonunda Doğan bir kez daha göreve geldi. Sezona Feyyaz Uçar’la iyi bir başlangıç yapamayan Malatyaspor, Doğan’la bu kez başarıyı yakalayamazken alınan kötü sonuçların ardından ikinci yarının ortalarında tekrar teknik kadro değişikliğine gidilmişti. Lige Ümit Kayıhan’la devam eden Malatyaspor, o sezon küme düşmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız