SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yanlış Anlaşıldı..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz; komşu illerin ilçeleri olan Baskil, Çelikhan ve Elbistan'a ilişkin yaptığı açıklamaların yanlış algılamalara yolaçtığını belirterek, "Şunu belirtmekte fayda görüyorum ki, bizlerin seçim bölgesi her ne kadar Malatya olsa da, kendimizi Adıyaman, Elazığ ve Kahramanmaraş illerinin de milletvekili olarak hissetmekteyiz. Kendimizi bu kardeş illerimize bu derece bağlı ve yakın hissediyoruz." dedi.

"AÇIKLAMA GEREĞİ DUYDUM.."
Milletvekili Öz, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Malatya milletvekili olarak ilimize yaptığımız esnaf ziyaretleri sırasında dile getirdiğim iyi niyetli bir takım açıklamalar, yanlış algılamalara sebebiyet vermiş, kardeş illerimiz ile sıkıntı ve problem varmışçasına aksettirilmiştir.

Bu hususun tarafımızca üzüntüye sebebiyet vermesi nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duymaktayım.

Herkesin de bildiği gibi Malatya’mız komşu illere bağlı Baskil, Çelikhan ve Elbistan ilçeleri ile çok yakın ilişki içerisinde bulunmaktadır. Bu ilçelerden birçok insanımız Malatya’da ikamet etmekte, büyük bir kısmı kentimiz ile ticari alışveriş yapmaktadır.

Malatyalı hemşehrilerim, bahsi geçen ilçelerin insanlarını bağrına basıp herhangi bir farklılık gözetmeksizin bir arada yaşamaktadır.

Şunu belirtmekte fayda görüyorum ki, bizlerin seçim bölgesi her ne kadar Malatya olsa da, kendimizi Adıyaman, Elazığ ve Kahramanmaraş illerinin de milletvekili olarak hissetmekteyiz. Kendimizi bu kardeş illerimize bu derece bağlı ve yakın hissediyoruz.

Bölgede her vatandaşımız, Malatya ilindeki vatandaşımız kadar bizler için önemli, değerli ve hizmete layıktır.

AK Parti olarak hizmette hiçbir zaman bölgecilik ve ayrımcılık düşünmedik, düşünemeyiz ve düşünmeyeceğiz…

Bir elin beş parmağı gibiyiz. Kalkınma ve hizmeti yalnızca Malatya için değil, tüm bölge olarak düşünüyor, buna göre davranıyoruz.

Konunun kamuoyuna yanlış anlaşılmalara neden olacak şekilde yansımasından son derece rahatsız olduğumu belirtir, durumu kamuoyuna arz ederim."

NE DEDİĞİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ?.
Öz'ün geçtiğimiz hafta sonunda Malatya'ya yaptığı ziyaret sırasında esnaflarla yaptığı sohbette, Elazığ'ın Baskil, Adıyaman'ın Çelikhan ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçelerinin Malatya'ya bağlanmak istediğini söylediği, İhlas Haber Ajansı tarafından servise konulan haberde yeralmıştı.

Ajansın haberine göre Öz, "Benim gönlümden geçen şu, Elazığ'ın Baskili, Adıyaman'ın Çelikhan'ı Kahramanmaraş'ın Elbistan'ı Malatya'ya bağlanmayı çok istiyorlar. İdari olarak kendi illerine bağlılar ancak ticari olarak Malatya'ya bağlılar. Elbistan, Çelikhan ve Baskil'de bir kamuoyu yapılsa, Malatya'ya bağlanmakta mutluluk duyacaklardır. Bence Elbistan il olmalı, il olmasa bile Malatya'ya bağlanmalı" diye konuşmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız