SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yanlış Anlaşılma Var'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya teşkilatının düzenlediği nöbetçi vekil uygulamasında bugün vatandaşların sorunlarını dinleyen Malatya milletvekili Öznur Çalık, "Sağlık'ta Malatya'nın Elazığ'a bağlanması söz konusu değil. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir durum var" dedi.

AKP il binası salonunda gerçekleştirilen nöbetçi vekil uygulamasında il konuşmayı İl Başkanı Mustafa Şahin yaptı. Şahin, "Genel Başkanımız ve Başbakanımız, dünya lideri sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimizde 25 Temmuz Pazar günü saat 17,00'de hükümet meydanında düzenleyeceği mitinge öncelikle vatandaşları davet etmek istiyorum" diyerek sözlerine başladı. Referandumun güven oylaması gibi algılanmaması gerektiğine parmak basan Şahin, bunun yeni bir anayasa düzenlemesi olduğunu vurguladı.

Malatya milletvekili Öznur Çalık ise, 12 Eylül'de yapılacak yeni anayasa referandumunda niçin evet denilmesi gereken maddeleri tek tek dile getirip, referandumda evet demek için çok sebep olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın bazı bölgeler oluşturduğu ve Malatya'nın da Elazığ'a bağlandığı şeklindeki iddiaları da cevaplandıran Çalık, şunları söyledi:

"Nüfusu 2 milyonu aşan iller bölge haline getiriliyor. Nüfusu az olanlar ise 2 milyonu tamamlanması için çevre illerle bir bölge oluşturuluyor. Oluşturulan 26 bölge'de, büyük şehirlere bağlanan iller var. Coğrafik olarak birbirine yakın il bir bölge olarak oluşturuldu. Malatya ve Elazığ'da böyle. Yapılacak çalışma Malatya ve Elazığ'a aynı imkanı sağlayacak. Herhangi bir ilde bölge oluşturulması söz konusu değil. Malatya ve Elazığ bir yere bağlanacak olsa, Elazığ Diyarbakır'a, Malatya ise Kayseri'ye bağlanması gerekiyor. Malatya ve Elazığ birleşip tek bölge oldu. Malatya'nın Elazığ'a bağlanması söz konusu değil. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir durum var."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız