SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yanlış Teşhis İşimden Etti''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir aşçıya yanlışlıkla Hepatit -B taşıyıcısı teşhisi koyduğu iddia edilen doktor hakkında Malatya Valiliği soruşturma izni verirken, olayın mağduru ise doktor hakkında davacı oldu.

Edinilen bilgilere göre, Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nde baş aşçı olarak çalışan Muhittin Kaynacı'ya (36), portör muayenesi için Haziran 2005'te gittiği Devlet Hastanesi'nde İntaniye Servisi'nde görevli Dr. F.A. tarafından Hepatit-B tanısı konulduğu, bunun üzerine Muhittin Kaynacı'nın iş akdinin feshedildiği iddia edildi. İşinden atılan Muhitin Kaynacı, Hepatit B taşıyıcısı olmadığını düşünerek Devlet Hastanesi'nde başka bir doktora müracaat etti. Yapılan tetkikler sonunda Kaynacı'nın Hepatit B taşıyıcısı olmadığı belirlendi.

İkinci doktor raporuyla Malatya Valiliği'ne müracaat eden Muhittin Kaynacı, ilk raporu veren doktor hakkında şikayetçi oldu. Valilik, doktor F.A. hakkında, yapılan yanlış tahlilde ihmali bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açılmasına izin verdi.

Malatya Valiliği'nin Ocak 2006'da soruşturma izni vermesi üzerine Muhittin Kaynacı, avukatı Ekrem Karadeniz aracılığıyla Malatya Asliye Ceza Mahkemesi'ne görevi ihmal iddiasıyla dava açtı.

Doktorun yanlış raporu sebebiyle mağdur olduğunu iddia eden Kaynacı, "Benim 3 çocuğum var. Doktorun yanlış teşhisi yüzünden 8 aydan beri işsizim. Bana ilk raporu verdikten sonra ikinci kez aynı doktorun yanına gittim, yine bana Hepatit B teşhisiyle rapor vermekte ısrar etti. Ben aynı hastanede başka bir doktora giderek yine tetkikler yaptırdım. Bu sonuçlara göre Hepatit B taşıyıcısı olmadığım ortaya çıktı. Ancak ilk doktorun verdiği rapordan dolayı hiçbir yerde aşçılık yapamadım, psikolojim bozuldu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız