SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yanlış Tutanak' Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Belediye başkanı Cemal Akın başkanlığında toplanarak ağırlığını imar konularını içeren gündemi görüşerek karara bağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı; AKP’li üyelerin gündeme alınması ve karara bağlanması için verdikleri; Meclis başkanvekilleri ve Komisyon üyelerinin oturuma katılım ücretlerinin artırılması ile Meclis Denetim Komisyonu emrinde 2’si kamuda çalışan olmak üzere 5 kişinin çalıştırılması önergeleri önce gündeme alındı. Daha sonra da önergeleri ayrı ayrı oylayarak kabul etti.

Gündem dışı olarak verilen “ Su sayacı takılı olduğu halde aboneliği bulunmayan meskenlerin su bedellerinin 2008 yılı fiyatlarından geçerli olmak üzere fiyatlandırılması” konusu oybirliği ile bütçe komisyonuna havale edildi ve gündem konularına geçildi.

Geçen toplantıya ait kararların okunup oylanması sırasında MHP’li üye Taner Özhan söz alarak “ Bazı kararlar zabıtlara bizim ret oyu vermemize rağmen çekimser veya evet olarak geçiyor. Örneğin Ocak ayı kararları içinde 6 maddeye ret oyu vermemize rağmen “çekimser veya ‘evet’ olarak geçmiş bu durumunda ileriki dönemlerde bizler için sıkıntı yaratacak olan bu durumun düzeltilmesini istiyoruz dedi. Belediye başkanı Akın da görevlilere “ bu konuda dikkatli olunması gerektiğini” söyleyerek uyarıda bulundu.

Emlak İşleri Müdürlüğünün 3412 ada 10 nolu (Buğday pazarı yanı) parselde bulunan belediye hissesinin Özel İdareye devri ve Gelir Müdürlüğünün otogar ücret tarifesi maddelerinin ilgili komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi. Belediye başkanı Akın, oturumun bundan sonraki bölümünü Belediye Meclisi 1. başkan vekili Süleyman Erkuş’un yöneteceğini söyleyerek meclisten ayrıldı.

Tamamı İmar konularını içeren gündem maddelerine geçildi. İlk madde Yeşiltepe bölgesindeki özellikle yapımı devam eden 2.etaptaki Üç Blok 180 dairelik kısmının 15 katlık yüksekliğine, uçak ve helikopterler için “mania” yaratması nedeniyle karşı çıkması başta olmak üzere hak sahiplerinin kazanılmış haklarını koruma gibi konularda belediye başkanına yetki verilmesi maddesi oylanırken CHP’li üye Doğan Ağdaş “Beydağı eteklerindeki meskenleri gecekondu olarak tanımlıyor ve o bölge de Kentsel Dönüşüm projesini yürürlüğe koyuyorsunuz, Yeşiltepe bölgesinde de Afet Evleri var, bunlar için bir projeniz var mı?” sorusunu yöneltti. Soru başkanvekili tarafından İmar İşleri Müdürü Hamit Güneş’e yöneltildi. İmar Müdürü de “Evet o evler için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Yeşiltepe bölgesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi kredisiyle yapımı devam eden 15 katlı binaların, karşısında bulunan askeri havaalanına engel teşkil etmesinden dolayı inşaat yapımının durması üzerine, kayıtlı üyelerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla 10 katlı binaların yapımı ve diğer işlemler için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi de Meclis tarafından kabul edildi

Uçbağlar Mahallesi 2102, 2110 vs No’lu adalar hakkındaki ayrık nizamdan ikiz nizama geçilmesi yönündeki plan tadilatı oylanarak kabul edildi. Uçbağlar mahallesinde bulunan yaş sebze ve meyve halinin Yeşiltepe bölgesine nakledilecek olması nedeniyle bu alanın yükseklik serbest olmak üzere ticari ve konut alanına dönüştürülmesi MHP ve CHP’nin yanı sıra iki AKP’li üye Nurettin Karaaslan ve Yusuf Geleri’nin ret oylarına rağmen AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Koyunoğlu Mahallesi 2315 ada 3 nolu parsel hakkındaki yoğunluk artırım talebi, Hidayet Mahallesi 93-94 ve 1818 nolu adalar (Adliye binası karşısı) mesken alanında ticari alana dönüştürülmesi AKP’li üyelerin oylarıyla onaylandı.

Haciabdi Mahallesi 2030 ada 1 nolu parselin (Kuyuönü mevkii) yoğunluk aynı kalma koşulu ile 4 kattan 8 kata çıkarılması ve Çilesiz Mahallesi 347 ada 3 no’lu parselde bulunan binaların yüksekliğinin 5 kattan 7 kata çıkarılması konuları oylanırken muhalefetin itirazları üzerine meclis başkanvekili Erkuş gülerek “Benim yönettiğim oturumlarda hep itiraz sesleri yükseliyor. Bunun nedenini anlayamıyorum” deyince MHP’li üye Taner Özhan söz aldı. Özhan “ Bizim itirazımız özellikle de Kuyuönü bölgesindeki kat artışlarına. Bu bölgede yüksek katlı bina yok. Verdiğiniz bu kararla o bölgenin imar bütünlüğü bozulacak. Komşuluk hakkı, güneşten aynı derece de yararlanma hakkı gibi çok önemli konular göz ardı ediliyor. Bizim itirazımız bunlaradır” dedi. MHP’li üye Latif Yıldırım da “İmar komisyonunda da ret veya çekimser oyumuzu kullanıyoruz, ama burada önergeler İmar Komisyonunun olumlu görüşü diye lanse ediliyor. Bu da bizim komisyonda ayrı mecliste ayrı tavır takındığımız görüntüsünü veriyor” diyerek durumun düzeltilmesini istedi. AKP’li üye Ahmet Ergün’de “Verdiğimiz kat artışlarında kesinlikle yoğunluk artmıyor. Örneğin 1000m2’lik bir alanda 4 katlı bina yerine 500 m2’lik bir alanda 8 katlı yapılaşmaya izin veriyoruz” dedi. MHP’li üye Taner Özhan’da 4 katlı bina da yaşayan insanlarla 8 katlı binada yaşayan insan sayısı ve yoğunluğu aynı olmaz, bunların arabaları, yeşil alanları, parkları aynı olamaz” diye itiraz etti. Meclis İmar komisyonu başkanı Atilla Kantarcı’da “Arkadaşlarımızın eleştirilerine katılıyorum. Bu kararları alırken teknik uzmanlardan da yararlanıyoruz ve kat artışı yapılan ada ve parsellerde kesinlikle yoğunluk artışı yok” dedi. CHP’li üye Doğan Ağdaş’da “Bizim muhalefetimiz elbetteki olacak çünkü komisyonlarda temsilcimiz yok. Temsilcimiz olmadığı içinde bilgimiz olmuyor, bilgimiz olmadığı için itiraz ediyoruz. Daha fazla bilgi sahibi olmamız için bu çok doğal” dedi, AKP’li üye Ahmet Ergül söz istedi ve “ Komisyonlara gelen öneriler vatandaşların önergeleri. CHP vatandaşla bir işimiz yok diye her şeye itiraz ediyorlar” dedi. CHP’li üye Ağdaş’ da “İtiraz etmek bizim en doğal hakkımız, demokrasinin de bir gereği” dedi.

Tartışmalar bittikten sonra gündemin geri kalan maddelerinin görüşülmesinin önümüzdeki toplantıya ertelenmesi kararlaştırıldı. Bir sonraki toplantının 5 Mart Çarşamba günü yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız