SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yanlış Yapan Karşılığını Bulur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:56:48
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili 132 polis ve 32 emniyet amiri hakkında soruşturma açıldığı yönündeki haberleri yalanladı. Güler, “Taksim Gezi Parkı olaylarından sonra Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de ve diğer bazı kentlerde iddiaları incelemek üzere müfettişler görevlendirdik. Başlangıçta bazı kamu görevlileri açığa alınmıştı ama henüz daha soruşturma bitmedi. Söylediğiniz sayılarla konunun bir ilgisi yok. Kim yanlış yapıyorsa gereğini, karşılığını devletten bulur” dedi. 

Mardin Tanıtım Günleri’ne katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Taksim Gezi Parkı olayları çerçevesinde 132 polis, 32 emniyet amiri hakkında orantısız güç kullandığına ilişkin olarak soruşturma başlatılmasına ilişkin bir soru üzerine Bakan Güler, “Taksim Gezi Parkı olaylarından sonra Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de ve diğer bazı kentlerde iddiaları incelemek üzere müfettişler görevlendirdik. Başlangıçta bazı kamu görevlileri açığa alınmıştı ama henüz daha soruşturma bitmedi. Söylediğiniz sayılarla konunun bir ilgisi yok. Gerek işlem yapılır kim yanlış yapmışsa hesabını verir. Ceza kanunumu verir, disiplin kurullarını verir ama sizin söylediğiniz rakamlarla ilgili bir gerçeklik yok. O tamamen hayal ürünü rakamlar” dedi.

“KİM YANLIŞ YAPIYORSA GEREĞİNİ, KARŞILIĞINI DEVLETTEN BULUR”

Şuanda disiplin işlemlerinin disiplin kurullarında devam ettiğinin altını çizen Güler, “Hangi suçun hangi disiplin cezasını gerektirdiği kanunlar, tüzüklerde açıkça bellidir. Onun gereği yapılır. Hepsin de idari yargı mercilerinde itiraz hakları vardır. Kim yanlış yapıyorsa gereğini, karşılığını devletten bulur” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ BU HUZUR ORTAMININ BOZULMASI GAYRETLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR”

10 ilde bombalı araç alarmı ihbarlarının sorulması üzerine ise Muammer Güler, “Bu iddiaları kim ortaya koyuyorsa herhalde Türkiye’deki bu huzur ortamının bozulması gayretlerini sürdürüyorlar. Böyle bir iddiayı önce ben sizden duyuyorum ama Türkiye’nin her zaman bu tip iddialar karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Belli hassasiyet gösteren bölgeler var. Oradaki güvenlik önlemleri devam ettiriliyor. Söylediğinizi ilk defa ben duyuyorum” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a suikast iddialarının gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Güler, “Onlarda hayal mahsulü iddialardır” şeklinde cevap verdi.

“KENDİ İÇ MEKANİZMALARI İÇERİSİNDE YÜRÜTÜLEN BİR ÇALIŞMA”

İstihbarat Dairesi’nde yapılan incelemeye ilişkin soruya ise Güler, “Her kurumun içerisinde denetim mekanizmaları var. İçişleri Bakanlığı’nın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Jandarma Genel Komutanlığı’nın, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın birimleri de bakanlığımızın rutin teftişleri içerisindedir. İstihbarat Dairesi’nde yapılmakta olan inceleme de buna benzer bir incelemedir. Her kurumun kendi iç mekanizmaları içerisinde yürütülen bir çalışmadır” yanıtı verdi.

İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi’nin hazırlandığı yönündeki iddialara ise Güler, “Şuanda böyle bir hazırlık yok. Önümüzdeki günlerde olabilir” dedi.

“SINIR BÖLGESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMIŞ DURUMDA”

Güler, Suriye helikopterinin düşürülmesinin ardından bölgede güvenlik önlemlerinin attırılıp, attırılmadığı yönündeki soruya ise, “Sınırlardaki koruma görevi Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ama bizimde orada sınır yöresinde Jandarmamızın, emniyetimizin elbetteki orada bir tedbiri var. Çünkü yaşa dışı yollardan girenler veya gelmek isteyenler var. Başlangıçta insani amaçlarla gelenler için çok sayıda geliş oldu ama şuanda ancak belli kapılardan bu insani girişler veya insani yardımların giriş çıkışları söz konusudur. Elbetteki bütün sınır noktalarında gerekli güvenlik önlemleri alınmış durum” şeklinde konuştu.

“CİNAYETİ ARAŞTIRIYORUZ, BELLİ DEĞERLENDİRMELER VAR”

Ankara’daki cinayetle ilgili soruya da Bakan Güler, şu yanıtı verdi:

“Cinayet olayını araştırıyoruz. Faili veya failleriyle ilgili bir araştırmamız var. Bazı ipuçları var. Bazı ön değerlendirmeler var ama bunları ne dereceye kadar gerçek olarak çıkacak ortaya onları araştırıyoruz. Allah’tan rahmet diliyoruz. Babasını aradım.”

“İRAN AJANI, CASUSLUK GİBİ TESPİTLER YOK”

Güler, AK Parti ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndaki dinleme olaylarıyla ilgili olarak, “Açıklamayı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptı. O Şubat ayında meydana gelen bir olaydı. Şuanda terörle mücadeleyle görevli savcılık bu konuyla ilgili araştırmasını yapıyor ama bu İran ajanı, casusluk gibi şuana kadar bir tespit edilmiş değil. Bu olayla ilgili belli şahıslar üzerinde araştırma yapılıyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız