SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yanlış Yönlendiriyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:19:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP İl Başkanlığının kapanacak 6 CHP'li belde belediyesinde özel referandum yapmasını değerlendirerek, “Düzmece sandıklarla halka gittiğini mi sanıyorsun? Buyurun hep beraber karar alalım, seçimleri de 6 ay öne çekelim. 1 sene sonra da milletin ne dediğini görelim” dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan İl Başkanları Toplantısı'nı değerlendirdi. Tüfenkçi, “Başbakanımızın büyükşehir yasası ile ilgili açıklamaları önemliydi. Başbakanımız, muhalefetin büyükşehir ile ilgili ileri sürdüğü iddiaların yalandan, dolandan ve gerçeklikten uzak olduğunu bir kez daha söylemesi önemliydi. Başbakanımız muhtarlıkların kapanmayacağını açıkça vurguladı. Başbakanımız, 5 yıl süreyle büyükşehir bütçesinin yüzde 10’unun kapanan beldelere ve köylere hizmet olarak aktarılacağını açıkladı. Başbakanımız, büyükşehir ile birlikte köylerde yapı harçları, çevre ve diğer vergilerin alınmayacağını açıkladı. Su ücretlerinin şehre göre dörtte bir oranında, hatta daha aşağıda olacağını belirttiler. Köyden mahalleye dönüşen köylerimizde tek projelerin belediyeler tarafından ücret alınmadan verileceği açıklandı” şeklinde bilgi verdi.

Tüfenkçi, “Milletimizi özelikle büyükşehir noktasında yanlış yönlendiriyorlar. Büyükşehirin ne kadar faydalı olduğunu bizler biliyoruz. Büyükşehir yasa tasarısı Meclis’e gelmeden önce, muhalefet partilerimiz Malatya’nın da içinde bulunduğu illerin büyükşehir olması noktasında gayret gösteriyorlardı. Ancak AK Parti tarafından tasarı haline getirilip Meclis’e sunulduğunda, ‘bu yeteri kadar tartışılmadı, kime danışıldı’ gibi birtakım insanlarımızın kafasını karıştıracak söylemler icat edildi. Halbuki büyükşehir yasası 2007 yılından beri tartışılıyor. Son1 yıldan beri de büyükşehir yasası Türkiye’nin gündeminde tartışılmakta. Kamuoyunda da yeteri kadar konuşulmakta. Olumlu ya da olumsuz eleştiriler gündeme gelmektedir” şeklinde konuştu.

CHP’nin Malatya’da kapanacak 6 CHP'li belde belediyesinde özel referandum yapmasına tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Ama sanki ilk defa ortaya çıkıyormuş gibi, kendi beldelerinde sandıklar koyarak birtakım muhalefet oluşturmak doğru değil. Eğer sandık kurulacaksa bir sene sonra seçim olacak. Sen halka gitmek istiyorsan niye sen seçimlerin erkene alınması noktasında muhalefet oluyorsun? Biz seçimlerin 6 ay öne alınmasını istiyoruz ama sen muhalefet olarak seçimlerin 6 ay öne çekilmesine karşı çıkıyorsun. 'Olmasın' diyorsun, seçimden kaçıyorsun. Ondan sonrada diyorsun ki, ‘Halka gitmekte ne beis var?’ Biz diyoruz ki halka gidelim. Bunu düzmece sandıklarla halka gittiğini mi sanıyorsun? Buyurun hep beraber karar alalım, seçimleri de 6 ay öne çekelim, 1 sene sonrada milletin ne dediğini görelim. Ama böyle yapmayıp kaçak güreşmeyi de milletimizin vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız