SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapabilecek Birşey Kalmadı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:13:53
'Yapabilecek Birşey Kalmadı'
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde eski vekil İhsan Koca ile başlayan ‘Ahde Vefa’ ziyaretleri kapsamında bu kez uzun süre AKP’de merkez ilçe başkanlığı görevini sürdüren Celal Ekici ziyaret edildi. 

Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İl Başkanı Hakan Kahtalı ve il yönetiminin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Celal Ekici, “Biz kendimizi asla eski bir AK Partili olarak görmüyoruz. AK Parti var oldukça bir her zaman AK Partiliyiz” dedi. 

AKP’nin başarısı için her zaman teşkilatın yanında olduklarını ifade eden Ekici, her ne kadar görevde olmasalar da aynı şevkle partinin başarısı için mücadele ettiklerini söyledi. Önlerinde bir erken seçim ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu dile getiren Ekici, “Allah yardımcınız olsun. Bize vereceğiniz her görevde, elimizden geldiği kadarıyla sizlere yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Celal Ekici’nin uzun süre AKP’de görev aldığını ve teşkilatın kurulduğu ilk günden bu yana elinden gelen tüm desteği gösterdiğini belirten İl Başkanı Hakan Kahtalı da, “Biz emeği geçen tüm arkadaşlarımızı hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız da. Her zaman sizlerin desteklerinize ihtiyacımız oldu bundan sonrada da olacaktır” dedi.

AKP’nin 7 Haziran sonrası 258 milletvekili ile tek başına iktidarı kuracak çoğunluğa ulaşamadığını hatırlatan Kahtalı, “En yakın iki partiden fazla oy almamıza rağmen, meclis aritmetiği nedeniyle yüzde 41 gibi yüksek bir oy ile iktidara gelemedik” ifadelerini kullandı. 

Koalisyon görüşmelerine de değinen Kahtalı, tüm kamuoyunun yakinen bu görüşmeleri takip ettiğini, AKP’nin tüm samimi duyguları ile hükümetin kurulması adına bir gayret gösterdiğini ancak CHP ile bir türlü ortak zemine buluşamadıklarını söyledi.

MHP’nin, seçim sonrasının hemen akşamında koalisyon görüşmelerine kapıları kapamasıyla da, ülkenin önünün açılmasını çıkmaza koyduğunu belirten Kahtalı, “Bizim bundan sonra yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Bu saatten sonra yapacağımız tek şey yine milletimize gitmek. 13 yıl boyunca bizi tek başına iktidar eden milletimiz, inşallah 11’inci seçimde de bizlere destek verir ve yüzümüzün akıyla bu seçimden de çıkmamızı Yüce Allah’ın izniyle sağlarlar diye düşünüyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci de, Celal Ekici’nin yaklaşık 10 seneye yakın bir zaman zarfında merkez ilçe başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirterek, “Celal Ekici bey, bu partiye emek veren çok değerli bir arkadaşımız. Dün olduğu gibi bugün de partimize ve Malatya’ya olan hizmetlerine devam etmektedir” diye konuştu.

7 Haziran’da tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da seçim sonuçları ile bir şaşkınlığın yaşandığını ifade eden Tüfenkci, “Hemen bu şaşkınlığın ardından ‘seçmen ne dedi’ diye birçok kesim çok yönlü bir tartışma başlattı. Ama biz 7 Haziran sonrası milletin içerisinde milletle beraber teşkilatlarımızın bütün kademelerinde sandıktan çıkan sonucu istişareler ederek değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Sandıktan çıkan uzlaşı mesajı ile birlikte AKP Genel Başkanı ve Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun samimi bir duygu ile tüm siyasi partilerin kapısını çaldığını hatırlatan Tüfenkci, “Elimizden gelen bütün fedakarlığı yaptık. Ama gelinen noktada daha 7 Haziran’da kapıları kapatan partiler, bundan sonrada da bu kapıları bir türlü atmadılar. CHP, koalisyon hükümetinin kurulmaması adına ellerinden gelen her şeyi yaptı. Biz bu gelişmeler üzerine dedik ki artık millet ne karar verirse, milletin hakemliğine gidelim. Görüşümüzü bu şekilde ifade ettik. Süreçte eğer bir sürpriz olmaz ise bu şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız