SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapacağımız Çok Güzel İş Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:15:39
'Yapacağımız Çok Güzel İş Var'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Pütürge ilçesinde kurulan 2 adet Taş Ocağı üretime başladı. Kurulan taş ocaklarında Pütürge merkez ile kırsal mahalle yolları için altyapı malzemesi üretiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberindeki AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ile birlikte üretime başlayan taş ocağı ile Sakuşağı ve dereköyde yapılan yol çalışmalarını incelediler.

200 km stabilize yol yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Pütürge’de uzun vadeli planlamalar yaptığını belirten Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, “Planlanan çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz hayata geçiriyor. Pütürge’de 2 ayrı bölgeye taş ocağı ve asfalt şantiyesi kuruldu. Örnek Mahallemize kurulan tesis üretime başladı. Bozulan asfalt yollarımız ve asfaltı olmayan yollarımız daha çabuk yapılacak. Büyükşehir Belediyemiz 200 kilometreye yakın stabilize çalışması yapacak. Bu çalışmalar bizim de önümüzü açacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a yapılan çalışmalardan teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Taş Ocakları maliyeti düşürüyor

Pütürge’nin coğrafi yapısının çok dağınık olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yolları daha kaliteli ve standartlara uygun hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Kurulan taş ocakları ve asfalt şantiyelerinin yerinde daha hızlı üretim yaparak maliyetleri düşürdüğünü ifade eden Başkan Çakır, “Yol medeniyettir. Her işi görmek için mutlak suretle yollarımızı kullanırız. Sağlık için de, eğitim için de yol gereklidir. Büyükşehir Belediyesi olarak taş üretim tesislerimizi ilçelerde yaygınlaştırdık. Kurduğumuz 16 tesisin tamamının faaliyete geçmesiyle birlikte Malatya’nın bütün yolları daha güvenli ve standartlara uygun hale gelecek. Pütürge dağınık bir coğrafi yapıya sahip, saha hakimiyeti sağlamak ve daha kaliteli işler üretmek adına Pütürge bölgemizde 2 tesis kurduk. Bu tesislerimiz üretime başladı. Üretilen alt yapı malzemeleri ilk olarak Sakuşağı Mahallesi ile Dereboyu’nda bulunan mahallelerin yollarının yapımında kullanacak” dedi.

Pütürge’nin gelişimine önemli katkılar sunacak

Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte yol hizmetlerinde önemli çalışmalar yapıldığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Özel İdare döneminde yolları standartlara uygun hale getirmek için büyük mücadeleler verdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin kurduğu 2 tesisin Pütürge’nin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Çalık, “İlçelerimizin bütün yolları bu tesisler sayesinde daha modern bir hale gelecek. Malatya’nın Büyükşehir olmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu bu tabloyla bir kez daha ispatlamış bulunmaktayız. Pütürge ilçemizde üretime geçen tesisler Sakuşağı Mahallesiyle, Dereboyu’nda bulunan mahallerin yolunun yapımında alt yapı malzemesi üretecek. Bu yolun devamında yapacağımız çok güzel bir iş var. Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ile konuştuk. Bu yolumuz bizi Diyarbakır’a bağlıyor. Ulaştırma Bakanlığımız 50 kilometrelik bir yol yapacak. Diyarbakır’a; Malatya, Pütürge, Çüngüş üzerinden direk olarak gidilebilecek.  Çok önemli bir yol. Ben bu tesisi görmekten, yolların yapılıyor olmasından, asfalt dökülüyor olmasından çok büyük bir mutluluk duydum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız