SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapacak Çok İşimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:20:07
A- A+ PAYLAŞ
TÜBİTAK-Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı yapıldı.
 
İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Salonunda yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri ve öğretim üyeleri katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “2004 yılından önce TÜBİTAK tarafından verilen araştırma destekleri hem çok fazla değildi hem de bu desteklerden yararlanma kültürüne sahip üniversite sayısı çok azdı. Ancak 2004 yılından sonra TÜBİTAK’a devlet desteğinin artmasının paralelinde Anadolu üniversitelisinde de yararlanma kültürü artmış ve Anadolu’da TÜBİTAK proje destekleri yaygınlaşmaya başlanmıştır.  Ancak henüz istenen düzeyde değil. Tabi önemli olan diğer bir mesele ise desteklenecek projelerin üretilmesidir. Bu bir tecrübeyi gerektiriyor. Bizim ülkemizde lisansüstü öğrenim gören öğrenci sayımızı arttırdık ancak lisansüstü eğitim verirken proje kültürünü kazandırma konusunda çok fazla başarılı olamadık. Bu konudaki eksikliği hisseden TÜBİTAK üniversiteleri gezerek bu destek programlarını yeniden tanıtma ihtiyacı duymuştur. Bu münasebetle üniversitemize gelerek katkılarda bulunan TÜBİTAK heyetine teşekkür ediyorum” dedi.
 
TÜBİTAK adına açılış konuşması yapan Prof. Dr. M. Cahit Güran, “TÜBİTAK, son günlerde araştırma- geliştirme, teknolojik yeniliklerin Türk toplumunun hayatının dönüştürülmesine yönelik kullanımını amaçlayan araştırılmalarının daha fazla yapılması ve Türkiye’nin bilim alanındaki görünürlüğünün arttırılmasına dönük çabaları desteklemek adına önemli çalışmalar yapmaktadır. TÜBİTAK artık sosyal bilimler alanına da önemli destekler sunmaktadır. TÜBİTAK’ın kullanmış olduğu fonlarda da çok ciddi atışlar söz konusudur. Bu önümüzdeki yıllarda daha da arttırılacaktır. Dolayısıyla bu anlamda yapacak çok işimiz vardır. Bu süreçte rol alan araştırmacıların, akademisyenlerin Ar-Ge kavramı ile ilgili farkındalığını artırmak ve onları bu sürece dâhil etmek adına TÜBİTAK yeni bir etkinlik başlatmıştır. Bu etkinlikler basında TÜBİTAK ve Üniversiteler buluşuyor diye yazılmaktadır.  Üniversitelerimize TÜBİTAK’ta ki süreçler ve imkânlar hakkında bilgiler vererek, süreçlere katılımı çoğaltmak istiyoruz. TÜBİTAK olarak, Türkiye genelinde yaklaşık 81 il ve bu illerdeki üniversitelerin hemen hemen tamamını kapsayacak şekilde bilgilendirme ve eğitim toplantıları adı altında daha birçok faaliyet yapmaktayız” dedi.   
 
Programda, TÜBİTAK ARDEB Uzmanı Fatih Sinan Esen “Ulusal Araştırma Destek Programları Tanıtımı, Başarılı Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar”, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Seçkin ve Doç. Dr. Bayram Asma “Nasıl Başardım”, UİDB Uz. Tuğba Arslan Kantarcıoğlu “Uluslararası Bilimsel Araştırma Destek Programları, Başarılı Olmak için İpuçları”, Prof. Dr. M. Cahit Güran “Bilim İnsanı Destek Programları Tanıtımı” konularında bilgiler verdiler.
 
Soru cevap bölümünün ardından TÜBİTAK-Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız