SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapay Gündemle Oyalıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:39:11
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Filistin, Mısır ve Suriye’deki cenazeler için gıyabi cenaze namazı kılınarak, İslam ülkelerinde meydana gelen olaylara tepki gösterildi. 

Malatya merkez Yeni Cami’de, cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesinde Anadolu Gençlik Derneği Şubesi Dış İlişkiler Sorumlusu Ünal Yavuz, bir basın açıklaması yaptı.

Ünal açıklamasında şunları söyledi: “Ülkemizde ana haber bültenleri ve bu eksende kurgulanan bazı televizyon dizileri ile oluşturulan yapay gündemlerle milyonlarca insan oyalanmaktadır. Ülkemizin düzlüğe çıkmasına, insanların gerçek problemlerinin çözülmesine zerre kadar bir katkısı olmayacak işlerle zihinler meşgul edilmektedir. Dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikle de İslam coğrafyasında yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşı gazetelerin dış haberler sayfasında kibrit kutusu kadar bir alanda sıradan haberler olarak verilmektedir. İnsan olmanın bir gereği olarak, üzerimizde eksik edemeyeceğimiz sorumluluklarımız vardır. Bugün İsrail yine Gazze’yi bombalamaya, Lübnan’da bir patlamada çok sayıda insan hayatını kaybetmeye, Irak’ta bombalı saldırılar rutine bağlanmaya, Suriye’de masum insanların kanı dökülmeye devam ediyorsa, Yemen’de şiddet olayları yaşanıyorsa, Somali’de belirsizlik devam ediyorsa, fındık kabuğunu doldurmayan meseleleri gündem yapmak elbette bu olayların arkasındaki güçlerin işine yaramaktadır.”

Açıklamanın ardından yaklaşık 500 kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazı, Evrensel Hafızlar Derneği Şube Başkanı Abdulsebur Eyiol tarafından kıldırıldı.

Gıyabi cenaze namazına bir grup kadın da katılarak namaz kıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız