SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yapaydan Bizi Koru Ya Rabbim''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası'nda 51. pancar alım kampanyası dönemi törenle başlatıldı. Törende, Şeker Camii'nin "Ya Rabbim, yapay tatlandırıcıdan koru bizi.." duası yaptı.

51. KAMPANYA TÖRENİNDE BELEDİYE YOK!..
Şeker Fabrikası bahçesinde düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Başsavcı Mustafa Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, bazı siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri katıldı. Şeker Fabrikası arazilerinin belediyeye devrinin söz konusu olması üzerine işçiler ve bir grubun sert eleştirilerine muhatap olan Malatya Belediyesi ise törende temsil edilmedi. Belediye Başkanı Cemal Akın ya da herhangi bir temsilcisi törende bulunmadı. CHP milletvekili Aslanoğlu ise protokolun arka sıralarında oturmayı tercih etti.

Pancar alım kampanyası törenine katılan ve taktığı Malatyaspor şapkası ile dikkati çeken Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Azmi Aksu da yaptığı konuşmada, geçici işçilerin kadroya alınması için Başbakan'ın talimatıyla çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmekte olduğunu söyledi. 3 yıldır şekere zam yapılmadığını ve son 4 yılda 915 milyon YTL kar ettiklerini vurgulayan Aksu, "Malatya Şeker Fabrikası'nın kapanması söz konusu değildir. Ancak kamış şekeriyle rekabet etmek mümkün değildir. Maliyetleri aşağı çekmek zorundayız" dedi.

Eskişehir Şeker Fabrikası'na alkol fabrikası ilave etme çalışmasının sürdüğünü, buradan olumlu sonuç alınması halinde Malatya ve diğer bazı fabrikaların bünyesinde de alkol fabrikası açılacağını söyleyen Aksu, "Şeker sanayiini, dünya şeker ailesiyle aynı duruma getirmek zorundayız. Bu da düşük maliyetli şeker üretmekle mümkündür" diye konuştu.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, "Malatya Şeker Fabrikası arazisinin, fabrikayı olumsuz şekilde etkilemeyecek şekilde kullanılması en büyük düşüncemizdir. Buraya, kültür, sanat, park ve sporla ilgili yatırımlar yapılacak" şeklinde konuştu.

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü İlhan Bitlisli de, 51. kampanya döneminde 163 köyden 4 bin 865 çiftçinin 310 bin ton pancarını alıp, 285 bin tonunu işleyerek, 36 bin ton kristal şeker üretiminin planlandığını dile getirip, 80 gün sürecek kampanya öncesinde üreticiye yaklaşık 10 milyon YTL ayni ve nakdi ödeme yapıldığını kaydetti. Konuşmalardan sonra, fabrikaya ilk pancarı getiren Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Bozlar Köyü'nden Mehmet Saklar ile Ali Demir isimli üreticilere yetkililer tarafından hediye verildi.

"YAPAY TATLANDIRICIDAN KORU.."
Malatya Şeker Fabrikası'nın 51. pancar alım kampanyasının başlatılması töreninde dua eden Şeker Camii İmamı Celal Tilgen'in duası herkesin ilgisini çekti.

Protokol konuşmalarından sonra kürsüye çıkarak, yeni kampanya döneminin hayırlı olması için dua eden Şeker Fabrikası Camisi İmamı Celal Tilgen, 29 yıldır bu camide görev yaptığını belirterek, eğer fabrika kapanırsa işinden olacağını söyledi. Ülkeye fazla tatlandırıcı sokulmaması için dua edilmesini isteyen ve "Ya Rabbim, bizi yapay tatlandırıcıdan koru" diye dua eden Tilgen, "Çünkü şekerimiz, tatlandırıcı girince fazla satılmıyor. Fabrikaların kapanmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Bilindiği gibi, dışarıdan ithal edilen yapay tatlandırıcının, şeker sektörüne büyük darbe vurduğu eleştirileri sık sık dile getiriliyor.

FOTOĞRAFLAR: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız