SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yapayı Bile Ürküttü

A- A+ PAYLAŞ

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) Hürriyet Treni'yle çıktığı Türkiye turunda sekizinci durak Malatya oldu. Trende gerçekleştirilen deprem simülasyonunda protokol üyeleri oldukça heyecanlandı.

Malatya Tren Garı'nda düzenlenen programa, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, DDY Bölge Müdürü Uzeyir Ülker, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Türkiye Futbol Fedarasyonu Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve diğer ilgili ve yetkililer katıldı.

Trende deprem simülasyon vagonuyla yer alan DASK'ın Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) iş birliğiyle gerçekleştirdiği eğitimlere yoğun ilgi gösterildi. Deprem, depremden korunma yöntemleri ve zorunlu deprem sigortası eğitiminin ardından katılımcılar, simülasyon vagonunda 7,4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini yaşayarak deprem anında neler yapmaları gerektiğini öğrendiler. DASK, "Deprem geçecek, hayat devam edecek" sloganıyla çıktığı Hürriyet Treni yolculuğunda
32 gün boyunca 25 ili ziyaret ederek 100 bin kişiye doğrudan ulaşmayı hedefliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün 6 kişiden oluşan eğitmen kadrosu tur kapsamında yaklaşık 80 deprem semineri verecek. DASK, eğitimlerde edinilen bilgiyi kalıcı hale getirmek için tüm katılımcılara kitapçık ve filmlerden oluşan Depreme Hazırlık Eğitimi seti armağan ediyor.

Bu arada, Malatya'da zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 124 bin konuttan sadece 18 bininin poliçesi bulunuyor. Malatya yüzde 15 sigortalılık oranıyla Türkiye genelinde 56. sırada yer alıyor. DASK, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle çıktığı Hürriyet Treni yolculuğunda zorunlu deprem sigortasının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Türkiye'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 13 milyon konuttan 3,4 milyonunun (yüzde 26) poliçesi bulunuyor. Zorunlu deprem sigortası poliçesi sahibi konutların sayısının orta vadede 5,5 milyona çıkarılması hedefleniyor. Zorunlu deprem sigortası yaptıran konut sahipleri ayda ortalama 12 TL ödeyerek evlerini güvenceye alabiliyor. Hürriyet Treni'nin Malatya'dan sonra 19 Mayıs Gaziantep, 21 Mayıs Diyarbakır, 22 Mayıs Elazığ, ve 23 Mayıs Muş ili olmak üzere 10 Haziran'da İstanbul Haydarpaşa'da olacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız