SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yapı Dekorasyon Fuarı Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1. Yapı ve Dekorasyon Fuarı'nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş'nin organizesi ile Mişmiş Park Fuar Alanı'nda düzenlenen 1. Yapı ve Dekorasyon Fuarı'nın açılışında önce mehteran takımının gösterisi sunuldu.

Daha sonra konuşan Vali Ulvi Saran, ihtisasa dayanan fuarların önemini anlatıp, "Bundan sonra düzenlenecek fuarda il dışından, hatta yurt dışından da firmaların katılmalarını temenni ediyoruz"dedi.

Organize sanayi bölgelerindeki gelişmelerden de söz eden Vali Saran, üretilen ürünlerin fuarlarla tanıtılmasının önemini de anlattı.

AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, 1. Yapı ve Dekorasyon Fuarı açılışında yaptığı konuşmada, "Yeni bir yol, yeni bir güzergahtan bahsetmek istiyorum. Trabzon, Gümüşhane, Erzincan Refahiye, Arapgir ve Sivas yolu Malatya'ya bağlanacak. Malatya üzerinden de Akdeniz'e açılacak yeni bir yol ihalesi yapıldı. Çalışmaları devam ediyor. Arapgir yakınlarına kadar da geldi. Arapgir'e 9 kilometrelik çevreyolunu da yatırım programına aldık. Onu da bu yıl ihale edeceğiz. Dolayısıyla burdan Trabzon limanına ulaşmamız karayoluyla yaklaşık 4 saate inmiş olacak. Türkiye haritasını gözünüzün önüne getirdiğinizde Malatya kuzey ile doğu'yu birbirine bağlayan iki ana aksın ve doğu ile batı'yı birbirine bağlayan ana aksın tam kesiştiği noktada yerine alacak. Malatya artık bölgenin kesişim noktasında ciddi cazibe merkezi olacaktır. Malatya'nın altyapısı, sanayisi, tarım sanayisi geliştikçe cazibe merkezi haline gelmiş olacaktır"dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "Malatya'nın cazibe merkezi olması için çabalardan biri olan fuarlara iş adamlarının da sahip çıkmasını bekliyoruz" diyerek, "Amacımız Malatya'yı planlı büyümesinin yanı sıra, sosyal faaliyetlerle de cazibe merkezi haline getirmektir" ifadelerini kullandı. Belediye olarak kabul gören fuarlar düzenlediklerine dikkat çeken Çakır, "Tüketici ve üreticileri buluşturuyoruz. Amacımız, fuarları önce ulusal, sonra ise uluslar arası düzeye getirmektir"dedi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı da konuşmasında, bu yıl 4 fuar organize etmiş olacaklarını dile getirip, fuarların önemini anlattı.

Konuşmalardan sonra kurdale kesilip, 1. Yapı ve Dekorasyon Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Fuar, 8 Mayıs akşamı sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız