SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapı Denetimi Bağımsız Olmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:12:33
'Yapı Denetimi Bağımsız Olmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD)  alt komisyonlarından olan İnşaat Komitesi, yapı denetim firmaları ile kahvaltıda bir araya gelerek yapı denetim firmalarının sorunlarını ele aldı.

MAKİAD İnşaat Komitesi başkan yardımcısı Serhat Özbek, yapı denetim sisteminin 2011 yılı ile birlikte tüm illerde uygulanmaya başladığını belirterek, "Yapı denetimi hizmeti kesinlikle kamusal bir hizmettir ve bağımsız olmalıdır. Denetleyen ve denetlenen arasında her hangi bir ticari ilişki olmamalıdır. Maalesef mevcut yapı denetim sisteminde bunu görmek mümkün değil. Bugün yapı denetim hizmeti, işi yapan müteahhit tarafından satın alınmaktadır. Burada denetleyen ve denetlenen arasındaki ticari ilişkiyi ortadan kaldırılması daha doğru olur."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız