SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yapı Denetimi Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

2011 yılından itibaren tüm illerde uygulamaya giren yapı denetimi için Malatya Belediyesi'nde toplantı düzenlendi.

Meclis salonunda yapılan toplantıya, İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, İmar ve Şehircilik Müdürü Ümit Erenler, müdürlük çalışanları ile meslek odaları ve yapı denetim kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıya ilişkin belediye bülteni şöyle:

"Daha önce pilot illerde uygulanan 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle de tüm illerde yürürlüğe giren 4708 sayılı Yapı Denetimi uygulaması ile ilgili olarak Malatya Belediyesi’nde bir toplantı gerçekleştirildi.

İmar’dan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan Başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya İmar ve Şehircilik Müdürü Ümit Erenler, Müdürlük çalışanları ile meslek odaları ve yapı denetim kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, 4708 sayılı Yapı Denetimi Uygulaması’nın daha önce pilot illerde uygulandığını ancak 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren ise bütün illerde yürürlüğe girdiğini söyledi.

Malatya Belediyesi’nin Yapı Denetimi Uygulaması konusunda hazırlıklarını tamamlayarak uygulamaya hakim olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Ceyhan, “Bu toplantıyı 4708 sayılı Yapı Denetim Uygulamasını ilgili kişi, kuruluş ve oda temsilcileri ile verimli bir şekilde uygulanması amacıyla düzenledik. Uygulamanın anlaşılmayan yönlerinin tespit edilmesi, bilinmesi gereken hususların anlatılması ve bilgi transferi yapılması hususunda bu toplantının önemli katkıları olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan toplantı sırasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, yasanın uygulanması konusunda açıklamalar yapılırken, ayrıca bürokratik işlemlerin azaltılması hususunda da değerlendirmeler yapıldığı bildirildi.

Toplantı sırasında ayrıca İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından slayt eşliğinde bir sunum da gerçekleştirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız