SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapı Denetiminde Herşey'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Malatya Şubesi tarafından 2011 yılından itibaren uygulanması yasal zorunluluk hale getirilen Yapı Denetimi uygulamasına açıklık getirmek için bir seminer düzenlendi.

11 Mart Cuma günü Belediye konferans Salonunda gerçekleştirilecek ve konunun uzmanı Yüksek Mühendis Mimar Bülend Ceylan tarafından verilecek seminer için Mimarlar Odası yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “2001 yılından beri 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu gereği, 19 pilot ilde uygulanan yapı denetimi, 2011 yılı itibariyle Türkiye’de bütün illerde uygulamaya konuldu.

2011 yılı başında Malatya’da da uygulamaya konulan yapı denetimi, beraberinde bilinmezlikleri de getirdi. 2 aydır yürürlüğe giren kanun göre, ilimizde uygulama henüz fiili olarak başlamamış durumda.

Konuyla ilgili belirsizlikleri gidermek açısından, Mimarlar Odası Malatya Şubesi , “Yapı Denetimi Hakkında Herşey” konulu bilgilendirme semineri düzenliyor. Resmi kurumlarda ve serbest çalışan Mimar, Mühendis, Müheahhitler ve yapı sektörü ile ilgili kişilerin katılımının beklendiği seminer, 11 Mart günü saat 13:30 – 17.00 arasında Belediye Konferans Salonu’nda yapılacak.
Konunun uzmanı Y.Müh. Mimar Bülend Ceylan’ ın sunumunu gerçekleştirdiği seminerde, 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu , Yönetmelikleri ve uygulamalarını içeren bilgilendirme yapılacak ve katılımcılar da konu ile ilgili sorularına cevap bulacaklar.” İfadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız