SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yapı Fuarı Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:38:56
Yapı Fuarı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malaya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen 2. Yapı Dekorasyon Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Fuarın açılış törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Irak Türkmen Dernek Başkan Vekili Hüseyin Beyoğlu, Oda ve Dernek Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. 
 
Açılış konuşmasını yapan Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, "Normalde fuarların dördüncüsünde uluslar arası boyuta taşınması gerektiğine inanıyoruz. Ama gerek Sayın Valimiz, gerekse de Sayın Belediye Başkanımızın üstün gayretleri ile birlikte bu yıl ikincisini düzenlerken fuarımızı uluslar arası boyuta taşımanın vermiş olduğu gururla Malatyalıları bu fuara davet ediyorum” dedi.
 
Irak Türkmen İşadamları Derneği Başkan Vekili Hüseyin Beyoğlu ise yaptığı konuşmada kendilerine yapılan davetten dolayı herkese teşekkür ederken, Fuara emeği geçen herkesi muhabbetle kucakladığını söyledi. Kerkük Valisi ile Meclis Başkanı’nın selamlarını da ileten Beyoğlu, “Bu coğrafyaya baktığımız zaman aramızda çok büyük müşterek noktalar var. Bu bölgenin tarihi birdir, birbirine geçmiştir. Kültürü birdir” şeklinde konuştu.
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da yaptığı konuşmada, bir ilin kalkınması için fuarların önemli olduğunu ifade ederek, “Malatya son günlerde Ankara’daki tanıtım günleriyle, Kitap Fuarıyla ve akabinde şimdi de yapı fuarıyla Türkiye’nin gündemine oturdu. Zaten sanayisi ile son yıllarda belli bir aşama kaydeden Malatya bu anlamda son yıllarda adını duyurur bir kent olmaya başladı. Bizim arzumuz, Malatya’nın bu anlamda daha da ileri noktalara giderek hak ettiği yerde yerini alabilmesidir” dedi.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında, Geçtiğimiz hafta düzenlenen Malatya Kitap Fuarı’nda 250 dolayında yayınevinin katıldığını ve Malatya başta olmak üzere civar illerin de yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek,“Malatya Kitap Fuarı, amacına uygun olarak gerçekleşti. Fuar Türkiye’deki en önemli Kitap Fuarlarından biri haline geldi.  Geçtiğimiz ay yine Tarım Fuarımız vardı. Bu tarım fuarımız da bölgenin en önemli en büyük organizasyonlarından biri olarak gerçekleşti. Biz bu etkinlikleri yaparken sadece etkinlik yapmak amacında değil,  o sektöre katkı sağlayacak boyutlara taşımaya çalışıyoruz. Yapı Dekorasyon Fuarımızın bu sene ikincisini düzenliyoruz. Geçen seneden daha fazla katılım var.  Bir sonraki sene daha iyi olacağı kanaatindeyim. Katılımcıların memnun ayrılacağı inancındayım.  Bu tekinliklerimizi her geçen gün her alana hitap eden, daha kapsamlı  bir şekilde yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 
  
Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak ise “Özellikle son yıllarda Malatya’nın Sosyal, Ekonomik ve Kültürel açılardan bölgesindeki konumu güçlendirmek adına birbirini destekleyici ve tamamlayıcı faaliyetlerle Malatya’nın bu özelliği her geçen gün daha da belirgin hale gelmiştir. Bu çalışmalar bir taraftan Malatya’nın tarihi ve kültürel dokusunun korunmasına ve böylece turizm altyapısının gelişmesine katkı sağlarken, diğer taraftan ilimize yatırım ortamının geliştirilmesi ve ticaret hayatın canlanması noktasında önemli fonksiyonlar ifa etmiştir. İlimizde gerçekleştirilen faaliyetler zincirinin önemli bir halkası olan Yapı Dekorasyon Fuarı, ülkemizin uluslar arası arenada en iyi en iddialı olduğu alanlardan ve ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan İnşaat sektörünün bölgemizdeki gelişimine büyük katkılar sunacaktır.” dedi. Belediye yanında açılan fuarın, 13 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacağı öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız