SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapılabileceğine İnandım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:41:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 'R4bia Parkı’nın temeli törenle atıldı.

Merkez İlçe Yeşilyurt Samanlı Mahallesi’nde temeli atılan ve 6 dönüme yapılacak olan 'R4bia Parkı’nın temel atma töreninde, mehteran takımın gösteri yaptı. Temel atma töreninde konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, ”Yeni Belediye Başkanımız Yeşilyurt’umuza ayrı bir sinerji katmıştır. 30 Günde 30 Park sloganı ortaya atılınca, bunun gerçekleştirilemeyeceğini düşünmüştüm. Ancak, şimdi görüyorum ki, 5 günden 5 park temeli atıldı ve bunun yapılabileceğine inandım.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, 30 Günde 30 Park sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, ”Yılsonuna kadar temelini attığımız ve atacağımız parkların yüzde 90’ının tamamlayacağız. 5 günde 5 park temelini attık. Parka Rabia ismi vermemizin sebebi, Mısır’da öldürülen ve sembol olan kardeşimizin ismini yaşatmaktır. Rabialara destek vermek ve onların yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, yeşilin önemine temas ederek, belediyeler olarak park ve bahçeleri koruma ve yaygınlaştırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

AKP İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi ise, "Yeşili kendisini ilke edinen, son nefeste bir ağaç dikmeyi kendisine vesayet eden medeniyetin insanlarıyız. 30 Günde 30 Park düşüncesinden dolayı başkanımızı kutluyoruz” ifadelerini kullandı. Tüfenkçi, AKP iktidarları döneminde 4 milyar ağaç dikildiğini de belirtti.

Samanlı, Abdulgafar, Özalper ve Şeyh Bayram mahallelerinin kesiştiği noktada 6 dönüm alana yapılacak olan 'R4bia Parkı’nda, çeşmeler, bisiklet yolları, oturma grupları, ağaçlar ve oyun alanları yer alacak.

Törene Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ercan Turan ve Ertan Mumcu, AKP İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Bayram Taştın, belediye meclis üyeleri, bazı muhtarlar ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bazı birim sorumluları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız