SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapılan Doğru Diyorsanız.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:39:38
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP oylarının yüksek olduğu yerlerde niye kavga çıkıyor? 'Ben olacağım o olmasın' diye. Eski hastalıklardan bu parti kurtulacak. Gençlerin önünü açacağız. Biz gücümüzü birleştirelim istiyoruz. 'İlla ben Belediye başkanı olacağım' diye birşey yok. Koltuklar kişisel hırsa endekslenmemeli, yoksa o koltuklar koltuk sayılmaz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, kamuoyunda yer alan tapelerden bir bölümünü izleterek, "Bunlar tümüyle mahkemenin verdiği kararlar üzerine yapılan yasal dinlemeler. Urla'daki villaların nasıl yaptığı, iş adamının kaymakamı nasıl görevlendirdiği, sit alanına yapılan kaçak yapıların yıkılması için valinin Diyarbakır'a nasıl sürgün edildiğini biliyoruz. Bir medya kuruluşun devri için bizzat Başbakanın devreye girdiğini gördük. Buradaki işadamı, 'vereceğiz de bunları hesaplarda nasıl göstereceğiz' diyor. İhalanenin nasıl verildiği artık hepimiz biliyoruz. Bir Recep Tayyip Erdoğan bir de milyonali var. Para veren işadamlarına, verilen ihalelerin tutarı 87 milyar 832 lira. Rüşvettir bu. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını almaktır" dedi.

Oğlunun cenazesini çuvala koyup taşıyan babanın fotoğrafını gösteren Kılıçdaroğlu, "Bir baba ve sırtında 3 yaşındaki çocuğu var. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, 'yapılanlar doğru' diyorsanız gidin oy verin. Bu ülkenin temiz siyasete ihtiyacı var' diyorsanız 'artık bu iktidardan bıktık, yeter' deyin. Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var' deyin. Kul hakkı yemeyen bir siyaset anlayışını benimseyen CHP'ye verin" ifadelerini kullandı.

İstanbul'a tanesi 1 milyon 200 bin Euro'ya otobüs alındığını belirten Kılıçdaroğlu, otobüslerin Hollanda'dan alındığını ve otobüslerin Hollanda'nın şartlarına göre yapıldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "İstanbul yedi tepeli bu otobüsler yokuş çıkıyor. Dünyanın en pahalı hurdası şu anda İstanbul'da. Dava açıldı, suç duyurusunda bulunuldu. Kadir Topbaş'a çağrı yapıldı gel ifade ver' diye. Gidip ifade vermiyor. Düne kadar 'Ben İstanbullulara hizmet ediyorum' diyordun, hizmet ediyorsun adam gibi git ifade ver" diye konuştu.

65 Milyon Euro'nun ödendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, otobüsler alınmadan önce Prof. Dr. Haluk Gerçek'in otobüslerin İstanbul'a uygun olmadığı yönünde rapor verdiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "İNTES gibi, bizim gözbebeği olarak adlandırdığımız bir kuruluşun başındaki kişinin temiz olması lazım. Biz, bütün müteahhitlerimize güveniriz. İNTES'in başımın üstünde yeri var ama onun yönetim kurulu başkanı gizli pazarlıkların içine giriyorsa oradan ayrılmak durumundadır. Onu oraya getiren de Binali Yıldırım'dır. Sen oradan ayrılmadığın sürece bu millet müteahhitlere farklı gözle bakacaktır. Sen bu milletin anasını belleyeceğiz' diye konuştuğun zaman sen İNTES'in başında nasıl kalacaksın" diye sordu.

Tapelerin mahkeme kararıyla alınan tapeler olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Bunlar yasadışı değil. Kimsenin kimseye darbe yaptığı yok. Eğer darbe söz konusuysa senin cebine darbe yapıldı sevgili vatandaşım. Kalkacaksın milleti soyacaksın, sonra istifa edeceksin. Sonra gidip milletin yüzüne bakacaksın. Bunların yüzündeki deri nedir acaba? Herşey ortada, konuşmalarla, belgelerle, kasalarla ortada. Sanki hiçbirşey yokmuş gibi çıkıyor 'bize darbe yapıldı' diyor" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, "Medyaya önce gözdağı verdiler. 'Sizin boynunuzdaki tasmaları ben çıkardım' dedi gazetecilere. Aslında söylediği ters, 'Sizin boynunuza tasmaları ben taktım' diyor. Beğenmediği gazetecileri işten attırdılar. Gazetelerin patronlarını değiştirdiler. Talimatla yazar istihdam ettirdiler. Şunu alacaksın, şu köşe yazarı senin köşende yazacak" dedi.

Aday belirleme süreçlerinin her partiye göre farklı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Biz mümkün olduğu kadar demokratik yollarla aday belirlemeye çalıştık. 108 bin parti üyesi gitti oy kullandı. 22 seçim çevresinde ön eleme yaptık. Sonra anketler yaptık, ön elemeye de 99 bin üyemiz katıldı. Yani ön eleme ve eğilim yoklaması sonucu oy kullanan sayımız 207 bin. 290 bin üyemiz gidip oy kullandı. Parti tüzüğümüzü değiştirdik, yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Kadınlar siyasete daha uygun koşullarda girsin diye. Şu anda 46 belediye başkanımız kadın. Erkekler kusura bakmasın, siyasette kadınlar daha cesur. Yüzde 100 seçim garantisi olan yerde kadınlar seçilmesi en zor olan yerde aday oluyor. Partinin yeni yüzlere ihtiyacı var. Gençlere, kadınlara ihtiyacı var. Pırıl pırıl gençlerimiz var, bunların önü açılacak. Bunlar siyasette konuşacak. 'Ben olmazsam burayı kimse kazanamazı' doğru bulmuyorum. O zaman istifa et bakalım kazanıyor musun, kazanmıyor musun. Ben başka partiye geçeceğim' diyor kusura bakma sen zaten CHP'li değilsin. Bir değişim yakalamak zorundayız. Hem değişim hem de illa ben burada olacağım' diyoruz olmaz arkadaşlar. Biz hepimiz hizmet ederiz, daha sonra vaktimiz dolar ayrılır başka bir arkadaşımız gelir. Bakın en çok kavga nereden çıkıyor? CHP oylarının yüksek olduğu yerlerde. Niye kavga çıkıyor? Ben olacağım o olmasın diye. Eski hastalıklardan bu parti kurtulacak. Gençlerin önünü açacağız. Biz gücümüzü birleştirelim istiyoruz. İlla ben Belediye başkanı olacağım diye birşey yok. Koltuklar kişisel hırsa endekslenmemeli, yoksa o koltuklar koltuk sayılmaz" şeklinde konuştu. 

KILIÇDAROĞLU'NU KIZDIRAN PARTİLİ..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma partililer tarafından kesildi. Partililerden birisinin 'MYK'yı dağıt' diye bağırması üzerine Kılıçdaroğlu, "Farklı kültürünü benimseyemeyen, genel başkanının sözünü kesen derhal burayı terketmeli" diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma bir partili tarafından kesildi. Partililerden birisinin 'MYK'yı dağıt' diye bağırması üzerine Kılıçdaroğlu, "Farklı kültürünü benimseyemeyen, genel başkanının sözünü kesen derhal burayı terketmeli" diyerek tepkisini dile getirdi. Konuşmasında sinirlendiği gözlenen Kılıçdaroğlu'nun, "Kim ne derse desin bu partiden gençlere ve kadınlara yer açacağım. Daha fazla genç yeniden siyasetin önüne çıkacak. Ben olmazsam, CHP olmaz zihniyetini ortadan kaldıracağım. CHP varsa, hepiniz için var" açıklaması dikkat çekti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız