SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapılan Sıradan Bir Protesto Değildir"

0
Güncellendi - 2019-04-23 17:53:37
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı, Çubuk'ta şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Merkez postane önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in "İki büyük eserimden biri" dediği, Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır" dedi.

Kiraz, konuşmasında şunları kaydetti: "Ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırı da bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı'ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir:

Adına gazete denilen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse; bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa; Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse; Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in "İki büyük eserimden biri" dediği, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır."

Saldırıyı kınadıklarını ifade eden Kiraz, "Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri dün yapılan bu hain saldırı da pay sahibidirler. Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkarıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz. Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. "Gün kızgın demiri soğutma günüyse" herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır.

Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözlerde dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Bu arada Milli Savunma Bakanı’na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, "o evi yakın" diye bağıran hainlere dönüp de "mesajlarınızı verdiniz" demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir?  Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidir. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi'yiz" diye konuştu.

Basın açıklamasına İYİ Parti, Saadet Partisi ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin başkan ve temsilcileri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile bazı dernek ve sendikaların temsilcileri de katıldı.

Kalabalık, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı alkış ve sloganlarla protesto ettikten sonra dağıldı.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Turgay Paşa (4 yıl önce)
    editör niye yorumlarımı yayınlamıyorsun? Derdin ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sarıbaş (4 yıl önce)
    Sayın Malatya haber. com yetkilileri sizin taraflı yayınınızdan dolayı kınıyorum. Çünkü işinize geldiği gibi yorumları yayınladığınızdan dolayı.Ben kaç kere yorum yazdıysam yayınlamadınız.Demek ki yaranız var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sarıbaş (4 yıl önce)
    Enver kardeşim Şehitlerimize atılan kurşunlar ağrınız a gitmedi de,kılıçdaroğluna atılan bir yumruk mu çok ağrınız gitti?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali hoca (4 yıl önce)
    Kıliçdaroğlu nereye gideceğini sana mı soracak? Adam önemli büyükşehirleri kazanmış.Niye gündem olmak istesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (4 yıl önce)
    Ben bir vatandaş olarak cenazeye gelen kim olursa olsun kaba kuvvet kullanmak bir yana gönlünü kırmak bile bizim örf adetlerimize uymuyor TURKİYEYE yakışmıyor lütfen uyanık olalım dört gün sonra mesajla DEVLET BAHCELİYEDE aynısı yapılsa buyrun size sağ sol çatışması bu tarz şeyleri her ne olursa olsun tasvip etmeyelim şiddet dili ve hareketi hiçbir şeyin çözümü olamaz ŞEHİT İMİZE ÂLLAH TAN RAHMET DİLİYORUM VEDE COK ANA COK ÜZÜLÜYORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (4 yıl önce)
    olayın güvenlik boyutuna bakacak olursa polis özelikle jandarma çünkü olay mahalli yeri jandarma bölgesidir kendi koruması birkaç dışında diğer güvenlik kuvvetleri olaya acemice davranıyorlar kılıçdaroğlunu çembere almıyorlar çembere alınsa yumruk atılmayacaktı birkaç yıl önce Hacı bektaş törenlerinde Bekir bozdağınada saldırı oldu burnu kanadı o gün aynı tepkiyi göstermediniz o gün Bekir beye bugün kemal beye yarı başkasına yapılır bu tarz saldırlar ülkenin birlik beraberliğine huzuruna ve kardeşliğine yapılmış saldırıdır hangi taraftan gelirse gelsin aynı tepkimizi ortaya koyalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (4 yıl önce)
    Sn.Kılıçdaroğlu’na saldırı ve linç girişimini kınıyorum.Neymiş efendim?Kılıçdaroğlu ve partisi teröre destek veriyormuş.Peki o zaman birileri aşağıdaki sorulara cevap versin.Bu cevaplardan kimin teröre destek verip vermediği anlaşılır -Oslo ve İmralı’da kimler, kimlerle ve kimlerin talimatıyla görüştü? -İmralı ile Kandil arasında kimler kimlerin mektuplarını getirip götürüyordu.? -Kimlerin talimatıyla devletin feribotu HDP heyetini İmralı’ya götürüp getiriyordu.? -Habur’da teröristlerin ayağına devletin hakim ve savcılarını kimler gönderdi de orada seyyar mahkeme kurup “pişman değilim” diyen teröristleri serbest bıraktılar.? -Çözüm süreci denilen süreçte, Devletin valilerine teröristlere operasyon yapmayın diye kimler talimat verdi.? -Dolmabahçe’de HDP ile kimler protokol imzaladı.? -Şivan Perver’i İbrahim Tatlıses ile birlikte Diyarbakır’da kimler platforma çıkarıp megri megri diye türkü söyletip ve televizyonda canlı yayınlarda bunu yayınladılar ve terör örgütünün başının mesajını da yine binlerce insanın önünde okutup canlı yayınlarla tv lerde yayınlattılar.? Bu sorular daha da çoğaltılabilir.Ön yargılı olmadan önce bu sorulara samimi şekilde cevap verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • bi yerden kopyala yapıştır yapmakla eleştiri yapılmaz kendi düşünceniz olmalı bunu öncelikle bilmeniz lazım ayrıca bunları yazmışsınız ama son 5 yılda öldürülen teröristin sayısınıda yazmanız lazımdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kopyalayıp yapıştırmaya gerek yok bunlar oldumu olmadimi ? Öldürülen terörist sayisinida sen kopyala yapıştır öğrenelim .
    0
    0
    Yanıtla
  • Devletin görüşmesiyle siyasi partinin görüşmesini bi ayırt etmek lazım. Bugün mitte jandarmada poliste görüşüyor bunu hükümetemi bağlayacagız. Yıllardır silahla çözülemeyen çatışmayı müzakere ile çözülmeye çalışıldı sonuç vermeyince süreç iptal oldu. Ama bugun bakıyoruzda CHP nin hdp ile ortak olması kılıçtaroğlunın ypg yi terör örgütü olarak görmemesi onlarmı bize saldıracak demesini hdp ile aşk ve mantık evliliğini görmeyecek kadar cahil kör olmuşsunuz. R. T. E CHP nin başına gelse CHP den vaz geçemezsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • bir defa önce devlet dediler sonra partinin görüştüğünü dolmabahçede gördük.yalan söyleme bir defa.at gözlüğüyle bakma.sonuç vermeyince değil adamlar barajı geçeceğini anlayınca siz bozdunuz çözüm sürecini.Ayrıca CHP ile hdp yi yan yana getiremezsiniz.yav bi defa şivan perver Türkiyeye terörist devlet diyen adamdır.Bunlara halay çekip megri megri dediniz be.o yüzden CHP ye yapışmaz bu laflar size daha ii yapışır.siz algı yaparak mlleti kışkırtıyosunuz.Adamlar CHP ye oy verdi diye kaybettiniz diye çamur atmayın.sizin başkan adaylarınız o zaman neden hdp seçmeninden oy istediler.Kılıçdaroğlu ypg ye terör örgütü demiştir.asıl youtubeyi aç Salih müslimi kimler halılarda karşılamış bak.her lafınız yalan dolan.milleti kandırmak.Bir zamanlar hdp ile aşk yaşayan akp ydi.o zaman güzeldi değilmi.şimdi seçmenine CHP ye oy verin dedi diye terörist diyemezsiniz..siz kendinize Müslümansınız.başka kimseyi düşünmezsiniz.sizin ideolojiniz budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tüm bunlar sen ve senin gibilerin çocukları ölmesin diye yapıldı.Kandırılıp dağa çıkarılan sizin hendekçi arkadaşlarınız ölmesin diye yapıldı.Ama anlamadılar ve bugünde gereği yapılıyor.En azından iki belediye alıcam diye münafıkça onlarla iş birliği yapılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • yav bırak hendekçi arkadaşlar ne demek kardeşim.onlar sizin arkadaşlarınızdı.siz işbirliği yaparken ii ama adamlar chp ye oy verecem dediğinde münafıklık.o size yapışır.bize yapışmaz kardeş.asıl siz işbirliği yaparak oy alacağınızı zannettiiz ama baktınız adamlar barajı geçti bozdunuz.madem 2 belediye ne diye istanbula itiraz edip duruyosunuz.ayrıca şehitler sizin değil.herkes gider.o hendekler sizin yüzünüzden oldu.vermeseydiniz bu kadar taviz olmazdı.Chp mecliste bangır bangır bağırdı.böyle çözüm olmaz dedi.ama bunu dyen CHP terörist siz milliyetçi oldunuz öylemi.Erbakanın dediği gibi hadi oradan
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurten Öztürk Dalkıran (4 yıl önce)
    Vatan millet sevlalısıyıs diyenler zavallı cağil insanımızı öne sürerek bölünme ayrıştırmayı birbirine düşürmeyi maharet sanmasınlar.vatan bizim insanımız bizim vatanımız kolay kazanılmadı yüzlerce binlerce şehidimiz yetim öksüzün hakkı var .şehit kanlarıyla sulanan bu topraklar bizim kıymıyalım bu vatana akıllı olalım.demokrasi adalet hepimize lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağa (4 yıl önce)
    Siz here gideceksin. Cumhuriyet vatandaşı gitmeyecek. Öylemi. Peki agam izniniz olursaçöpleri çöplüğe atacam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz alpar (4 yıl önce)
    Sen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak söylediğin laf iyi değil hangi partiye oy veriyorsan ver ama şehit namazıda saldırı olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz alpar (4 yıl önce)
    Valla yazık ya bu ülkeye ne hale geldi güzelim ülke
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Doğan (4 yıl önce)
    Asıl azmettirici sizsiniz istenmeyen yerde ne işin var maksatlı olarak gidip gündem olmak isteyen sizsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • ne demek istenmediği yerde..aile sahibi bile biz kimseye gel git demeyiz.cenazedir bu dedi.sizin zihniyetiniz yüzünden bu hale geldi bu ülke.
    0
    0
    Yanıtla