SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapılanları Sineye Çektim Ama'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:15:31
'Yapılanları Sineye Çektim Ama'
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig'inin yeni takımlarından Yeni Malatyaspor'un kulüp başkanı Adil Gevrek, Yeni Malatyaspor'un başarısının her şeyden daha önemli olduğunu ifade ederek, "Kulübün çıkarları doğrultusunda kardeşimi bile tanımam" dedi. 

Gevrek, takımdaki son durum, mali kongre, seçimli kongre, yönetim içerisindeki atışmalarla ilgili basın mensuplarına samimi açıklamalarda bulundu. A'dan Z'ye kendisine yöneltilen her soruyu cevaplayan Gevrek, Yeni Malatyaspor'un başarılı olabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini kaydetti. 

Yeni Malatyaspor’da ‘Mali Kongre’ sona erdi. ‘Mali Kongre’ sonrası Kulüp Başkanı Adil Gevrek, ilk kez sessizliğini bozdu. Yeni Malatyaspor Kulüp Asbaşkanı Nusret Öncü’nün önceki gün sosyal medya üzerinden Kulüp Basın Sözcüsü Selim Pilten hakkında paylaştığı yorum sonrası, Gevrek ilk kez konuştu. Yapılan açıklamadan haberinin olmadığını vurgulayan Gevrek, ‘Yapılan yoruma üzüldüğünü’ söyledi. Sezon içinde üzüldüğü şeyleri yuttuğunu dile getiren Gevrek, ‘Kulübün çıkarları doğrultusunda kardeşini bile tanımayacağını’ belirtti.

"Aday olacağım"

Gevrek, ilerleyen günlerde yapılması düşünülen olağan üstü kongrede de başkanlığa adaylığını da ilk kez açıkladı.

Gevrek, yapılan ‘Mali Kongre’ sonrası ilk kez resmen başkanlık için tekrar aday olacağını belirterek,”Öncelikle Mali Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. İlerleyen haftalarda yapacağımız olağanüstü kongrede ise inşallah tekrar aday olacağız. Kararımı net olarak verdim. Kongrede tekrar Başkan adayı olacağım” ifadesini kullandı. 

"Güçlü bir yönetim oluşturmak için kolları sıvadık"

Gevrek, güçlü bir yönetim oluşturmak için kolları sıvadıklarını ifade ederek, "Malatya’da bir takım ziyaretlerde bulunduk. Görüşmelerimiz devam ediyor. İstanbul’da daha güçlü bir yönetim ile gelmek istiyoruz. İstanbul’daki görüşmelerimiz sürüyor. Bizim amacımız güçlü bir yönetim oluşturmak. İnşallah hem Malatya’da hem de İstanbul’da ki İş adamlarımızla sağlam bir yönetim oluşturup, Olağan Üstü Kongre kararı almak istiyoruz” diye konuştu.

Yönetim olarak çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Gevrek, “Bizim ligimiz erken başlayacak. Biz bir taraftan Olağan Üstü Kongre hazırlıklarımızı sürdürüp, diğer taraftan da Kulüp çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü genel kurulu beklemeyeceğiz. Gerek transfer gerek kamp çalışmalarımız sürecek” şeklinde konuştu.

"Perde arkasını pek bilmiyorsunuz"

Bir basın mensubunun ‘Şampiyon olan bir takımın başkanı olarak son zamanlarda bir türlü yüzünüz gülmüyor. Bunun nedeni nedir?’ sorusu üzerine Gevrek, “Bu takım şampiyonluk kazanmasına rağmen, son zamanlarda birçok konu üzerinde yazıldı ve çizildi. Ama düşünsenize bu takım şampiyon olmasaydı ne olurdu? Takımın şampiyon olmasına rağmen, bazı yerlerde hedef tahtasına koyulduk. Çok ciddi eleştiriler oldu. Acımasız davranışlar oldu. Bu kulüp şampiyon olduğu zamanda bile bunlar yapıldı. Bu tür sıkıntılar olacaktı. Sezon başında da böyleydi. Gerçekten perde arkasını pek bilmiyorsunuz ama çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Malatya’da futbolu yönetmek pek kolay değil. Bazı şeyleri konuşmamak gerekir. Biz de hepsini yuttuk. Sabırlı olduk. Sonunda şampiyon olduk. Önemli olan buydu. Bundan sonra da bunlar olacak. Benim yüzüm gülmemesi değil de, üzüldüğüm şeyler şunlar. Tüm Malatyalılar, ben Malatyalıyım diyen insanların şunu yapmaması lazım. Ben varsam Malatya başarılı olsun. Ben yoksam Malatya başarısız olsun. Bu zihniyet çok tehlikelidir. Biz varsak da Malatyaspor’luyuz. Yoksak da Malatyaspor’luyuz" cevabını verdi. 

"Yapılanlar beni derinden yaraladı"

Gevrek, yönetimde göreve devam edecek ya da etmeyecek olan yönetim kurulu üyelerinin seviyeli olmadı gerektiğini ifade etti.

Nusret Öncü’nün önceki gün açıklamalarının kendisini üzdüğünü ifade eden Gevrek,”Bizim şuan ki yönetimimiz güzel bir şampiyonluk yaşadı. Hepsine öncelikle teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde ufak şeyler olur ben fazla değinmek istemiyorum. Malatyaspor için biz hepimiz burada geçiciyiz. Kalıcı olan Yeni Malatyaspor Kulübüdür. Yapılan açıklamalar konusunda çok fazla konuşmaya gerek yok. Kendisiyle görüşemedim. Üzücü bir durum. Beni derinden yaraladı. Sonuçta kulüpte bulunan herkesin şampiyonlukta emeği vardır. Bu göz ardı edilmemesi gerek. Bu saatten sonra yönetime devam edecek ve etmeyecek arkadaşlarımız seviyeli olması gerekiyor. Birbirine saygılı olması gerekiyor. Bu tür deyimlerden kaçınmak gerekiyor. Yeni Malatyaspor’u düşünmek zorundayız. Bazen susmak gerekiyor. Size bile açıklama yapamadığımız şeyler olur. O zamanda susmayı kendimize felsefe edinmeliyiz. Kulübümüzün çıkarları için bazı şeyleri yutmak gerek. Bu saatten sonra yeni gelecek yönetim ile Yeni Malatyaspor’a nasıl faydalı olacağımızı düşünerek çalışacağız. Kendimizi oraya odakladık” dedi. 

"Herkesin küçük hesapları bırakması gerekiyor"

Yeni Malatyaspor’un şampiyonluğunu istemeyen kesimleri de şahit olduğuna vurgu yapan Gevrek, “Ben, bu takımın şampiyon olmamasını isteyen kesimlerde gördüm. Ama biz her zaman dedik ki, gelin Malatyaspor’lu olun. Ben olmasam ne olursa olsun diyen bir zihniyet var. Ben bunlara üzülüyorum. Kin gütmek güzel değil. Bizim ortak paydamızdır. Bugüne kadar hep güzellikle çağırdık. Gelin birlik ve beraber olalım dedik. Bundan sonrada dilimiz hep böyle olacak. İyi niyetimizi suistismal etmesinler. Bu çok oldu. Ne olursa olsun biz, Yeni Malatyaspor’un faydaları doğrultusunda çalışacağız. Bizim hedeflerimiz olacak. Hedefimiz süper lig olacak. Bu doğrultuda ancak ekonomik olarak güçlü adımlarla bu hedefe ulaşabiliriz” şeklinde konuştu. 

"Haksızlıklara boyun eğmedik, eğmeyiz"

Gevrek, haksızlıklara şimdiye kadar boyun eğmediklerini, bundan sonrada eğmeyeceklerini ifade ederek, "Ben, hayatım boyunca haksızlık karşısında boyun eğmedim. Kulübün içerisinde olsam da, olmasam da her zaman Malatyaspor’un yanında olacağım. Sıkıntılar var. Bu sıkıntıların karşısında olacağız. Konuşulması gerektiği yerde çıkıp aslanlar gibi konuşacağız. Susması gereken yerde de susmasını biliriz. Nefsim için bana yapılanları sineye çektim. Ama kulübümüze zarar verildiğini düşündüğüm zaman gerekeni yaparım. Bunu ilk başkan olduğum zamanda belirttim. Kulübe bende zarar versem, bir dakika bile başkanlık koltuğunda durmam. Kardeşim bile olsa, gözünün yaşına bakmam. Bazı arkadaşlarımız biz kızacak. Bazı arkadaşlarımız kırılacak. Biz doğru bildiğimiz şeylerden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız