SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapılanma' Kaza mı?!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’da yardımcı antrenör Sinan Alkış ile altyapı sorumluları ve futbolcu izleme komitesinde görevli Mustafa Taşar’ın görevden alınmaları, kulübün internet sitesinde “Teknik kadroda yapılanma” başlığıyla duyurulurken, Teknik Direktör Kadir Özcan’ın açıklamaları kafa karıştırdı. Özcan’ın açıklamasına göre, yardımcısı Alkış görev başında. Özcan, altyapı antrenörleri için de “Ben ekibimden memnunum” açıklaması yaptı..

"BENİM SÖYLEMLERİM GEÇERLİ OLMALI.."
Malatyaspor’da teknik direktör Özcan’ın yardımcısı Sinan Alkış, altyapı teknik sorumlusu Hakan Çalışkan, altyapı koordinatörü Sefa Tatlıcı, süper genç antrenörü Faruk Akçınar, minikler antrenörü Şahin Çırak, B ve C genç antrenörü Murat Karabulut ve izleme komitesinde görevli antrenör Mustafa Taşar’ın görevden alındıkları bildirilmişti.

Bu kararların açıklandığında Malatya’da olmayan Özcan, Malatya’ya döndüğünde bu konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Bu açıklamalar özetle şöyle:

“Yeni bir yönetim. Daha henüz net olarak bir araya gelmedik. Çok şeyi paylaşamadık başkan ve yönetimle. Bu süreç biraz sıkıntılı. Ne olursa olsun anlamadığım bazı şeyler olacaktır. Kendimle ilgili bölümü hallederim. Teknik patron bensem, benim söylemlerimin geçerli olması lazım. Ben ekibimden memnunum. Sinan hoca, şunu kabul etmek lazım. Düzgünlüğüyle, çalışkanlığıyla takdir ettiğimiz bir insan. Ben başkanla görüştüğüm zaman o da aynı şeyi söyledi. Diyalog yokluğundan kaynaklandı. Biz bir araya gelemedik bu ara.

Teknik işler benim işim. Ancak sezon başı bazı şeyler oldu. Paylaşımlarda sıkıntı yaşadık. Orada sıkıntı yaşadık diye söyleyebilirim. Bu art niyetle alakalı değil. Ben Süleyman (Tekgül) beyle, ben üst yapıyla, sen alt yapıyla ilgilen diye konuşmuştuk, öyle devam ediyorduk. Geldiğimizden beri sorunlarla uğraşıyoruz. Yönetim bırakıyor, alınıyor. Bunlar sarstı. Benimle uyum sağlayamayan kimse hiç kimse ile sağlayamaz. Futbolun içindeyiz. Herkesi dinlerim, konuşurum. Kötü anlamda söylemiyorum, boyacısıyla, kasabıyla, manavıyla da otururum. Paylaşımcı bir yapım da vardır. Sorunları İlhan Kavuk zamanında çözmeliydik bu işleri. Yönetimin netleşmemesi, alacağımız oyuncuları kaybettik, almamız gerekenleri alamadık. Bu sorunları da yaşadık. Bana göre bütünlüğün sağlanamamasından kaynaklandı.

Süleyman beyle olan mesele.. Hocalarla görüştüm. Olmaması lazım. Oturup konuşarak halletmek lazım. Başkanla telefonla görüştüm. Buraya geldiklerinde bir defa daha oturup konuşmamız lazım. Kimsenin ekmek parasıyla kimse oynamaz. Tanıdığım kadarıyla bizim başkan da duygusal bu konuda. Benim anladığım sezon başından kopuk kopuk gitmemizin sorunlarıydı bunlar. Sezon başında düzgün gitseydik, bu sorunlar ortaya çıkmazdı. Bana göre yanlış, kötü insan yok. Yanlış anlaşılma var.

“YENİ OTURUYOR..”
Teknik Direktör Özcan, ilk 2 haftayı da değerlendirip, Manisa maçıyla ilgili konuştu ve şöyle dedi:

“İlk maçta oynatamadığımız oyuncular var. Bunlar mazeret değil. Ne olursa olsun bir ekibiz biz. Düşündüklerimizi sahaya yansıtabilmemiz için bazı şeylerin yerine oturması lazım. Daha ligin başı.. Takımlar daha yeni yeni oturuyor. Bu arayı ne kadar hasarsız atlatırsak o kadar iyi olur. Benim için rakip Manisa olsun Güngören olsun, çünkü biz güçlü bir ekibiz. Eksik yok mu? Var. Ama inşallah bu çocuklarla birlikte bunları aşacağız diye düşünüyorum. Bu sadece futbolcunun veya benim yapacağım bir şey değil bu saatten sonra. Mühim olan bizim içerden bölünmememiz. İçerden bölünürsek bu işin sonu iyi olmaz. Açık konuşmakla, birlikte olmakla bunları aşarız. Herkes hata yapabilir. Biz de hatayı en aza indirmeye çalışacağız.

Manisa maçında biz çıkar aslanlar gibi oynarız. Yeter ki taraftarımız arkamızda olsun. Çocuklar da kafa açısından rahatlarlarsa çok iyi maç olur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız