SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapılar İyi Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Türk mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Malatya temsilciliğince, yapılaşmada görev alan üyelerine yönelik “Betonarme Yapılarda Onarım ve Güçlendirme kursu” adı altında meslek içi eğitim kursu düzenlendi.

Eğitim kursuna, emekli öğretim üyelerinden Prof.Dr. Yusuf Hatay Önen eğitimci olarak katıldı. İMO toplantı salonunda gerçekleşen ve 3 gün süren meslek içi eğitim kursuna İMO İL temsilcisi Bedir Özten, Oda yönetim kurulu üyeleri, serbest çalışan inşaat mühendisleri ile başta Malatya Belediyesi olmak üzere Üniversite ve diğer resmi kurumlarda çalışan inşaat mühendisleri katıldı.

Betonarme yapılarda, yapılaşma aşamasında yapılacak denetimlerin çok önemli olduğunun çok önemli olduğu sık sık vurgulandığı kurs süresince katılımcılara betonarme yapıların güçlendirilmesi konusunda gelişen teknolojiler ve uygulanışı anlatıldı.

Sinevizyon eşliğinde verilen teorik bilgilerden sonra İMO tarafından belirlenen yapılarda teknolojik gelişmelerin uygulanışları katılımcılara pratikte de anlatıldı.

Eğitimci Prof.Dr. Y.Hatay Önen, Malatya’daki yapılaşma konusundaki sorulara ise “ Malatya, gerek eğitimli insan potansiyeli gerekse de konumu ile çok büyük imkanları olan bir ilimiz. Daha önceki yerel yöneticilerimiz altyapının yenilenmesi ve şehirleşme konularında maalesef yetersiz kaldılar. Kent özelinde yapılar iyi yapılmamış, belli düzeylerin altında. Bu Türkiye’ninde sorunu. Çünkü yapı denetim sistemini oturtmuş bir ülke değiliz. Uygulamalarda da hatalarımız var. Bir kısım müteahhitlerimizin cahilliği, konuyu tam olarak kavrayamaması, çalıştırılan işçilerin kalifiye olmaması bu düzeyi yakalamamızı engelliyor. İMO ve Yerel yönetimler olarak ortaklaşa, başta müteahhit ve inşaat işçileri olmak üzere vatandaşları bilinçlendirmemiz gerekir” dedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız