SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapıldı-Yapılmadı' Tartışması

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:58:15
'Yapıldı-Yapılmadı' Tartışması
A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi, Naci Şavata başkanlığında çalışmalarını  sürdürdü. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin ardından kapanacak olan İl Genel Meclisi’nin geriye iki oturumu kaldı.

Meclis’in toplantısında Pütürge İlçesi’nde görev yapacak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeleri seçildi. Toplantıda AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan’ın önerdiği 3 isim seçilmezken, AKP’den istifa eden Battal Paşahan’ın önerdiği Sabahattin Çetinkaya, Murat Korkut ve Ümit Kemal Tatar, muhalefetin de desteği ile 19 oy alarak ilçenin SYDV Mütevelli Heyeti’ne seçildi.

Toplantıda ayrıca Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunda görüşülen, Orduzu Beldesi Vaizpınar Mahallesi’ndeki ilköğretim okulu binasının eski ve yetersiz oluşundan dolayı yeni bir okulun yapılması ile ilgili hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi. 

Çakır’ın sözleri tartışma konusu oldu

Toplantıda, Malatya Belediye Başkanı ve AKP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır’ın Kuluncak İlçesi İlisuluk Köyü’ne ziyareti sırasında yolun çamurlu olması nedeniyle söylediği ileri sürülen “Köylerin yolu yapılmamış. Kanalizasyon sorunu var. Her yer çamur içinde” sözleri tartışma yarattı.

CHP’li Üye Vahap Altunok, Başkan Çakır’ın bilgi eksikliği nedeniyle bu sözleri söylediğine inanmak istediğini belirterek “ İktidar partisine mensup belediye başkanı ve yeniden aday gösterilen Ahmet Çakır, bu sözleriyle partisine mensup üyelerin ağırlıkta olduğu İl Genel Meclisi’nin çalışmadığını mı ima ediyor? Burada bütün herkes eldeki kaynaklarla daha fazla hizmet üretmek için çalıştı. Ancak Sayın Belediye Başkanı bu sözlerle neyi kastetti anlamış değilim” dedi.

Şavata: O kadar parayla bu kadar işi kimse yapamaz

Başkan Naci Şavata ise 2013 yılında ayrılan 50 milyon TL ödeneğin 22 milyon TL’si harcanarak hizmet yapılmaya çalışıldığını söyledi.  Verilen hizmetin harcanan parayla kıyaslanamayacağını belirten Başkan Naci Şavata, “Bu kadar parayla bu kadar işi kimse yapamaz. Muhalefeti ile iktidarı ile siz hepiniz birer işçi gibi yapılan hizmetlerin başında durdunuz.  Fevkalade çalıştınız.  Bugüne kadar elinizden geleni yaptınız.  Bundan sonra bu işler artık belediye meclisinin olacak. Önümüzdeki süreçte de zaten neler yapılacağını hep beraber göreceğiz” diye konuştu. Şavata, Vahap Altınok’a dönerek “Sayın Çakır’ın bizi eleştirmek manasında bir şey söyleyeceğini düşünmüyorum. Belki de siz yanlış anlamışsınızdır” dedi.

Meclis’te bazı AKPli üyeler tepki gösterip bazıları ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını savunurken AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan da, “Bu yol asfalt idi. Yol genişletilmesi nedeniyle yol stabilize haline gelmiş. Yağmur da yağınca çamur olmuş. Burası zaten asfalt programında. Başkanımız bilgi eksikliği nedeniyle böyle bir cümle kullanmış olabilir” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca Akçadağ İlçesi Aksaray Köyü’nde imar tadilatı talebi de kabul edildi.

Diğer yandan Merkez Orduzu Beldesi Vaizpınar Mahallesindeki İlköğretim Okulu binasının eski ve yetersiz oluşundan dolayı yeni bir okulun yapılması talebiyle ilgili yapılan araştırma raporu şöyle okundu:

“Orduzu Belediyesi ile yapılan görüşmelerde mahallenin başka bir yerinde okul yapılmak üzere 7 bin 869 metrekare bir arsa ayrıldığı, Orduzu Belediye Encümeninde geçtiği, parselasyon yapıldığı, İlimizin Büyükşehir olması nedeniyle Battalgazi İlçe Belediyesine gönderildiği ve bu belediyeden de geçtiği tarafımıza sözlü beyan edilmiştir.

Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşme sonucunda resmi iş ve işlemler bitimi sonrası söz konusu ihtiyaç duyulan okulun yapılacağı belirtilmiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız