SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapılmaması Eksiklik"

A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Güreş Federasyonu Karakucak komitesi üyesi Malatyalı Milli Güreşçi Dursun Ateş, Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nin son yıllarda düzenlenmemesine tepki gösterdi. 
 
"YAPILMAMASI EKSİKLİK"
 
Güreşlerin devam ettirilmesini talep ettiklerini belirten  Ateş, "Merhum hemşehrimizin adının yaşatıldığı ve Malatya'da güreş etkinliğinin olduğu Turgut Özal Karakucak Güreşleri yapılmamasını Malatyalılara ve merhum hemşehrimize haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Ayak üstü belediye başkanımız Ahmet Çakır ile görüştüm. Turgut Özal Karakucak Güreşleri'ni hatırlattım. Bu güreşlerin geleneğinin devam ettirilmesi gerektiğini söyledim. Edirne Kırkpınar Güreşlerini örnek vererek 650 yıldır devam ettirildiğini söyledim. Belediye başkanımız Ahmet Çakır'dan randevu isteyip, Malatya ve güreş adına bu geleneğin sürdürülmesini talep edeceğim. Merhum hemşehrimizin adının yaşatılması için ve Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nin devam etmesi için bir güreş arenası sahasına da ihtiyaç var.Turgut Özal Karakucak Güreşleri'ne yeterli seyirci gelmediği söyleniyor. Ancak güreşte teşvik edici unsurları bulmamız lazım. Yapılmaması eksikliktir" dedi. 
 
"SAHİP ÇIKMALIYIZ"
 
Eski güreşçi Mehmet Bali ise, "Bir iş adamı olarak farklı bir çerçeveden bakarsak, güreşler ekonomik olmayabiliyor. Turgut Özal Karakucak Güreşleri için maddiyat düşünülemez. Ata sporumuz, neye mal olursa olsun, organizasyonları yapıp, sahip çıkmamız gerekiyor. Yapılmaması eksikliktir" dedi.
 
"İLGİ GÖRMÜYORDU "
 
Turgut Özal Karakucak Güreşleri'ni Malatya Belediyesi adına organize eden Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı ise, daha önceki yıllarda yapılan Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nin ilgi görmediğini ifade ederek, "Seyirci bakımından gerekli katılım sağlanmıyor. Halkın pek de benimsemediğini gördük" diyerek, 150 bin TL civarında maliyeti olan Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nin bu nedenlerle iki yıldır düzenlenmediğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız