SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapılması Gereken Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:17:18
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Akçadağ ilçesinde temaslarda bulundu. 

Akçadağ İlçesini ziyaret eden Milletvekili Öz, yapımı devam eden Akçadağ Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatını inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Öz, Akçadağ Meslek Yüksekokulu'nun 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde açılacağını kaydederek, "Akçadağlı hemşerilerimizin bir talebi vardı. Uzun yıllar önce kurulmuş olmasına rağmen, yer olmamasından dolayı kaynaklanan sebeple İnönü Üniversitesi Akçadağ Meslek Yüksek Okulu, eğitim-öğretimine Battalgazi'deki kampüste devam ediyordu. Akçadağ'da, daha önceden yapılmış ama atıl vaziyette duran bir kültür merkezi vardı. Burayı restore edilip, üniversiteye verilmesi için mücadele ettik. Ama o binaya çürük raporu verilmesinden dolayı başka bir arayışa girdik. İl Özel İdaresine olan bu yeri tespit ettik. Bu kapsamda Akçadağ Meslek Yüksekokulu'nun inşaatına başlandı. 200 günlük bir süre verilmiş. İnşallah 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında bu bina hizmete girmiş olacak" dedi.

İlçelerin her yönden gelişmesini arzuladıklarını dile getiren Öz, "İlçelerimizi yaşanılabilir hale getirmek için orada ticareti, turizmi ve aynı zamanda eğitimi geliştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda Akçadağ'da en önemli projelerimizden bir tanesi de Organize Mermer Sanayi Bölgesi. O süreçte işliyor" ifadelerini kullandı.

Öz, yaşanan don felaketi sonrası birçok şehirde ürünlerin büyük zarar gördüğünü ifade ederek, "Milletimiz, '2010 yılında yine böyle bir don oldu. Bu dondan sonra hükümetimiz, Başbakanımız buraya 94 milyon TL para dağıttı. Bu sene de aynı şekilde bir para dağıtılamaz mı?' diyor. Milletimizin böyle bir beklentisi var. 2010'da yaşanan don olayından sonra tarım sigortası alanı genişletildi. Tarım sigortasına çiçek dönemi de dahil edildi. Bunun da 3'te 2'sini devlet karşılıyor. Buna rağmen sigorta yaptırılmadı. 2010 yılında bazı şehirlerde tarım ürünleri de sıkıntı yaşandı ama esas felaket Malatya'da kayısıda oldu. Dolayısıyla hükümetin bütçesi bunu rahatlıkla karşıladı. Bu sene öyle bir felaket oldu ki, Türkiye'de bütün tarım ürünleri zarar gördü. Bu zararın karşılanması için devlet bir çalışma yaptı. Bu çalışmada 3,5 katrilyondan bahsediliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bu süreçte borçlar ertelendi. Yeterli değil. Yapılması gereken ne varsa yapılıyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız