SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapıp Öyle Bırakmayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:56:56
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Sanat Sokağı ile ilgili çalışmaları değerlendirdi.
 
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi yanında inşa edilen Malatya Kültür Sokağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Ulvi Saran, "Malatya cadde ve sokaklarını kaplayan geleneksel Malatya Evleri ortadan kalktı. Çok az sayıda, binaların aralarında sıkışmış birkaç ev kaldı. Eski yapılar, tarih ve mimari birbirleriyle irtibatlı olan ve muhafaza edilmesi gereken değerlerdir. Bu açıdan bakıldığı zaman dünya kentlerinin hemen hemen hepsinde eski mimarinin örnekleri bulunur ve bu mimariler göz bebeği gibi korunur. Türkiye’de hızlı şehirleşme var. Şehirlerin bu tür mimari dokusunu çok hızlı bir şekilde eritiyor ve ortadan kaldırıyor. Bu, sadece Malatya’nın değil, tüm şehirlerin kaderi. Malatya’ya gelen yerli ve yabancı turistler, -eski Malatya’yı görelim- dediği zaman ne yazık ki bir sokak bütünlüğü yada bir mahalle bütünlüğü ve tamamen eski Malatya evlerinden oluşan evleri görme şansına sahip değiller. Bizler de Malatya’da restore edip -işte burası eski Malatya evleridir- diyebileceğimiz yer yok ve biz de bunları -sıfırdan inşa edelim- dedik. Tabii evleri yapıp öyle bırakmayacağız. Resim, müzik, fotoğraf ve el sanatları gibi birçok fonksiyon yükleyeceğiz. Yapılan eserler hem sergilensin hem de gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere bu eserleri geleneksel Malatya mimarisi ortamında sunmak için bu Malatya Kültür Sokağı'nı yaptırmak istedik” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız