SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapıyı Değiştireceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:47
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkanlığa aday olan MAKİAD eski Başkanı Muzaffer Erşan, geçtiğimiz hafta Anemon Otel’de adaylığını açıklarken yaptığı konuşmada söylediği ‘Öncelikli hedefimiz Ticaret ve Sanayi Odası’nı marjinallikten uzaklaştırmaktır’ sözüyle mevcut yönetimin tembelliğini kastettiğini söyledi.

TSO Başkan Adayı Muzaffer Erşan, seçim çalışmaları kapsamında Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. TSO seçimlerinin Malatya’nın ekonomisine ve istihdamına fayda sağlaması temennisinde bulunan Erşan, bu sorumlulukla yola çıktıklarını ve görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Erşan, bir basın mensubunun ‘Malatya’daki esnaf ve sanayicilerin en önemli sorunları ve sizin çözüm önerileriniz nelerdir?’ şeklindeki sorusuna finansman ve pazarlama yanıtının dışında nakliye, ticaret merkezlerinin dar bir alana sıkıştırılarak dükkan kiralarının yüksek olması ve de trafik sorunu olarak sıraladı.

Erşan, bir başka gazetecinin ‘MAKİAD da Malatya’nın önemli bir ekonomik sivil toplum kuruluşuydu. Ama siz bugüne kadar Malatya ekonomisinde çok önemli yer tutan kayısının sorunlarının çözümü için çaba sarf etmediniz. Kayısıda yaşanan sorunlara alternatifler üretmek için TSO başkanlığına aday mı olmanız gerekiyordu?’ sorusuna ise  ‘Kayısının muhakkak ilimizin tarımına ekonomisine önemli bir katkısı var. Ama tek ürün üreterek ilin ekonomisini bağlamak da doğru değildir’ dedi. Erşan, kayısı için somut bir projelerinin olmadığını ancak seçildikten sonra ilgili kurumlarla bir çalıştay düzenleyerek kayısı için neler yapabileceklerini değerlendireceklerini ve uygulanabilir projeler hazırlayacaklarını ifade etti. 

Erşan şunları söyledi:

‘MAKİAD’da çok imkanlarımız olmadığı için çok  projeler üretme şansımız olmadı ama çeşitli projeler sunmak bu konuyla ilgili çalıştaylar oluşturmaya çalıştık. Ama Ticaret ve Sanayi Odası, en büyük ekonomik örgüt ve yarı resmi bir kurum. Dolayısıyla buranın imkanları ile MAKİAD’ın imkanları bir değil. Ticaret odasında yapacağımız komite toplantılarında kayısı için bir çalıştay oluşturmak istiyoruz. Bunu üniversitemizle, tüccarımızla, üreticimizle, araştırma enstitülerimizle ve Tarım Bakanlığımızla birlikte bir çalıştay oluşturarak kayısı için ne yapabiliriz bunun bir çalıştayını oluşturup uygulanabilir bir proje yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Tarım ürünlerine bir katma değer katmadığınız takdirde bu sorunu aşmak mümkün değil. Mesela bunu biz patateste görüyoruz. Patatesin ham olarak fiyatı farklı ama cips yapıldığında on misline çıkıyor. Kayısıda da bunu çalıştay oluşturarak ne yapacağımıza karar vermeliyiz diye değerlendiriyoruz.’

Erşan,  ‘Ticaret odasında 30 tane meslek kuruluşu var. Bu komitelerin kendi birimleriyle ilgili tekstil gıda sanayi ağaç sanayi gibi bunların temsilcileri var. Bu meslek gruplarındaki temsilciler orada ciddi bir çalışma yapamıyorlar. Niye yapamıyorlar? Çünkü alt yapısı zayıf. Orada bir takım problemler gündeme geliyor, belki konuşuluyor ama bunun bir koordinatörü alt sekretaryası olmadığı için Ticaret Odası’ndan ayrıldıktan sonra sorun sahipsiz kalıyor. İşin neresinden başlanacağı, nasıl bir süreç takip edileceği belirlenemediği için sorun da çözülemiyor. Biz bunu alt yapısını, sekretaryasını koordinasyonunu, güçlendirip bütün meslek komitelerini çalıştırmayı sağlayarak proje üretmeye çalışacağız. Yani bizim meclise gelen temsilci elini kolunu sallayarak gelmeyecek. Dosyası koltuğunun altında, yapacağı, takip edeceği, takip ettikten sonra sonuçlandıracağı işleri biz tartışacağız.’dedi.

Sanayici olduğunu ve aynı zamanda tedarikçi firmalardan mal aldığı içinde bir tüccar olduğunu ve sektörün sorunlarını iyi bildiğini belirten Muzaffer Erşan, seçilmesi durumunda TSO’nun yapısını bütünüyle değiştireceğini de belirtti. Mevcut yönetimin bu işi uzun yıllardır yaptığını ve artık yerinde saydıklarını söyleyen Erşan ‘Aynı projeler aynı çalışmalar sürekli tekrarlanıyor. Ama bunu bir grafik olarak düşünürsek artık düz çizmeye başladı. İleriye gidemiyor. Bu grafiği harekelendirmek için mevcut ticaret odasının yapısını değiştireceğiz, meclisini, çalışma şeklini değiştirmeyi düşünüyoruz. Malatya’nın veri envanterini çıkarıp ticaret odasında buna göre bir alt yapı kurup Malatya’nın ekonomisine ve istihdamına kaktı sağlamayı düşündüğümüz için değişimin olması gerektiğini düşünüyoruz’ diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız