SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yapıyorsunuz, Doğrusunu Yapın

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:59
Yapıyorsunuz, Doğrusunu Yapın
A- A+ PAYLAŞ

 İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in kullandığı makam aracına takılan sivil plakanın kayıtlarda başka bir araca ait olduğu ortaya çıktı. 

Rektörlük tarafından makam aracı olarak kullanılan ve 2009 model olan Volkswagen marka Passat model araçta beyaz zemin üzerine kırmızı kabartma yazı ile 44 AA 001 resmi plakası kullanılırken, araca son zamanlarda 44 .. ... nolu (güvenlik gerekçesi ile tam verilmedi) sivil bir plaka takıldığı dikkatlerden kaçmadı.

O Kasa 2005'ten Sonra Üretildi..

'Elektronik Devlet' uygulamasında kontrol edildiğinde ise 2009 model siyah renk olan makam aracına takılan sivil plakanın 2000 model beyaz renkli bir araca ait olduğu anlaşıldı. Makam aracına takılan sivil plaka da Volkswagen marka bir başka araca ait. Rektör Çelik'in kullandığı siyah renkli makam aracına takılan sivil plakanın kayıtlarda 2000 model geçmesine rağmen, makam aracı olarak kullanılan siyah renkli aracın kasasının ise otomobil firması tarafından  2005 yılından itibaren üretilenlerden olduğu da açıkça görülüyor. Bu durum da siyah renkli makam aracının, sivil plakaya ait kayıtlardaki gibi 2000 model olamayacağı da anlaşılıyor.

"Bilgisayar Kayıtlarına İşlenmeli"

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesine göre, İnönü Üniversitesi'nin 'güvenlik gerekçesiyle' talebi üzerine İçişleri Bakanlığı'nın onayı doğrultusunda araca sivil plaka tahsis edildiği tahmin edilirken, araç ve plaka bilgilerinin bilgisayar kayıtlarında güncellenmediği görülüyor. Yönetmelikte ise "Sivil plakaların tahsisine ait bilgiler Ek-17'de yer alan deftere kaydedilir ve bilgisayar kayıtlarına işlenir." ifadeleri yer alıyor. 

Vatandaş Nasıl Ayırt Edecek?!..

'Elektronik Devlet' uygulamasının kullanılmaya başlanması ile birlikte, vatandaşlarda artık internet ortamında istedikleri araçların plaka sorgusunu yapabiliyor.  Bilgilerin vatandaşlar ile paylaşılan bölümünde araç sahibi ile ilgili kişisel bilgilere yer verilmezken; marka, model yılı, ruhsat tarihi, renk, çalıntı olup olmadığı ve hak mahrumiyeti bilgileri yer alıyor. Vatandaşların bazı durumlarda şüphelendikleri araçları sistemden kontrol ederek, olumsuz durumları polise bildirdikleri biliniyor. Plaka tescillerinin bilgisayar kayıtlarına özenle kaydedilmemesinin, yanlış ihbarlara neden olabileceği tahmin ediliyor.  

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız