SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yapmadığınız Gibi Kapatıyorsunuz''

A- A+ PAYLAŞ

Anavatan Partisi Grup Başkan Vekili ve Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, TBMM'de yaptığı konuşmada, Sümerbank'tan sonra Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nın da kapatılma sürecine sokulmasına tepki gösterdi. Sarıbaş, ayrıca düzenlediği basın toplantısında da malvarlığı tartışmalarına katıldı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

TBMM'DE KONUŞTU..
Sümerbank, Tekel ve Şeker Fabrikası'nın Malatya'da sanayinin temelini oluşturduğunu, kente büyük ekonomik katkı sağladığını belirten Sarıbaş, bunlardan Sümerbank'ın kapatıldığını, Tekel'in kapatılma sürecine sokulduğunu, Şeker Fabrikası'nı da aynı akıbetin beklediğini belirterek, "Bir tane fabrika yapmadığınız gibi, mevcut fabrikaları kapatıyorsunuz. Beraber yürüdük bu yollarda diye yola çıktığınız insanları, daha sonra beraber olduğunuz çevreleri tercih ederek yolda bıraktınız. Yarın sandık önünüze geldiğinde, yolda bıraktıklarınız gereken cevabı verecek" diye konuştu.

Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde "fabrika diye temeli atılan yerlerin aslında depo" olarak kullanıldığını öne süren Sarıbaş, hükümeti milli sanayiyi yoketmek ve yabancıların isteği doğrultusunda hareket etmekle suçladı.

BASIN TOPLANTISI..
Süleyman Sarıbaş parlamentoda düzenlediği basın toplantısında da, Maliye Bakanı Unakıtan tarafından başlatılan siyasilerin malvarlığı ile ilgili tartışmaların gündemi işgal etmeyi sürdürdüğüne işaret etti. Daha önce malvarlığını açıklayacağını söyleyen başbakan Erdoğan’ın bugün bir defa daha malvarlığını açıklamaktan kaçtığını söyleyen Sarıbaş, Erdoğan’ın malvarlığını açıklamasına engel olarak gösterdiği yasalarda malvarlığını şahsen açıklamasını engelleyen bir hüküm olmadığını ifade etti.

Sarıbaş, Erdoğan’ın aslında malvarlığını açıklamaktan değil, malvarlığını helal yoldan mı haram yoldan mı elde ettiğini izah etmekte zorlandığı için açıklayamadığını dile getirirken, "3 Kasım seçimleri öncesinde beyt-ül mala el sürmeyeceğim diyenlerin, beyt-ül mala el sürüp bürmediklerini kamuoyu merak etmektedir. Bu saatten sonra sayın başbakanın malvarlığını açıklayıp açıklaması bizim için önemli değil. Bugün başbakan kamuoyunda, milletin vicdanında haram kazancı olduğu noktasında mahkum olmuştur" diye konuştu.

Sarıbaş, mal bildirimi yasasıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini ve önümüzdeki günlerde bu yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sunacaklarını da bildirirken, "Sayın başbakan, eğer yüreği yetiyorsa. Sayısal çoğunluğa da sahipler buna destek verir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız