SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapmak İsteyen Yol Bulur'

A- A+ PAYLAŞ

Süleyman ÖZEROL

Ankara'daki Hekimhanlı hanımlar, düzenleme komitesi tarafından bir araya geldiler ve eğlendiler… Ankara Malatyalılar Derneği Kadın Kolu tarafından da destek verildi. 
 
“Hekimhanlı Hanımlar!
Hemşerilerimizle birlikte eğlenmek için düzenlediğimiz yemeğe katılmanızdan onur duyacağız”
 
Hekimhanlı Hanımlar, davetiyelerinde böyle diyorlardı. Ancak yalnızca eğlenmek değil, bazı konularda biz de varız demek istiyorlardı. İşte komite sözcüsünün açış konuşmasından notlar:
 
* Hekimhan güzel insanlar yetiştirmiştir.
* Hekimhan’a yeni bir okul açıldı.
* Hekimhan’la ilgili projeler hazırlandı.
* Hekimhan’la ilgili projelere Malatyalı-Hekimhanlı işadamları destek sunacak; Hekimhanlı kadınlar neden geri kalsın?
 
Oğuz Uslu (klavye) eşliğinde sanatçı Esra Er’den şarkılar dinleyen, zaman zaman eşlik eden kadınlara yenileri ekleniyordu hala. Masal-sandalyeler konuldu, orta yer oldukça daraldı. Kısacası, Hekimhanlı hanımlar Park Restoran’a sığmadı!
 
Yalnızca müzik mi vardı? Elbette ki hayır!
Tanışma, kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşma amaçlıydı bu yemekli toplantı. Bugün için önemli olan bir araya gelmekti ve eğlenmekti…
 
Hekimhanlı hanımlar, kadın olarak hedeflerini belirlemek istiyorlardı.
Kendilerini keşfetmeliydiler.
Bunun için de toplumsallaşmaları gerekiyordu.
Evden çıkmalı, topluma karışmalı, bir şeyler yapmalıydılar.
“Bir şey yapmak isteyen yol bulur, yapmak istemeyen mazeret bulur” idi. Hekimhanlı hanımlar mazeret değil, yol bulmak için bir araya gelmişlerdi…
 
TRT Ankara Radyosu THM Sanatçısı Emine Koç türkü, deyiş ve halk oyunları türküleri ile hanımları coşturdu; uzun havalar ile hüzünlendirdi. Kısacası, Hekimhanlı hanımlar güzel bir gün geçirdiler. Bu birliktelik başka birlikteliklerin de habercisiydi...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız