SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yapmamız Gerekeni Yapacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:33:54
'Yapmamız Gerekeni Yapacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, "Ekiplerimiz ağır hasarlı evleri tespit ettiklerinde, üzerimize ne düşüyorsa vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Vali Kamçı, Ankara'da katıldığı toplantının ardından Malatya'ya döner dönmez Pazar gecesi 02.28'de merkez üssü Hekimhan’ın Dursunlu Mahallesi olan 5.1 şiddetindeki deprem sonrası ekiplerle birlikte depremden etkilenen mahalleleri ziyaret etti.

-Çalışmalar hakkında bilgi aldı-

Vali Kamçı, Hekimhan ilçe merkezinden beraberinde Hekimhan İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, Hekimhan İlçe Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ile birlikte Dursunlu mahallesine geçti.

Gün boyunca telefon ile almış olduğu bilgileri yerinde de inceleyerek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar’dan hasar ve son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı arama ve Kurtarma ekipleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini, şu ana kadar birkaç evin oturulamayacak durumda hasarlı olduğu, tespit çalışmalarının hızla sürdürüldüğü ve vatandaşlara her türlü yardımın sağlandığı bilgisini aldı.

"Üzerimize ne düşüyorsa yapacağız"

Ekiplerden detaylı bilgi alan Kamçı, "Ekiplerimiz, mahallelerde hasar gören evleri tespit ediyorlar. Allah'a şükür can ve mal kaybı yok. Olmaması teselli. Tabi evlerde hasarlar oluşmuş. Ekiplerimiz ağır hasarlı evleri tespit ettiklerinde, üzerimize ne düşüyorsa vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız" diye konuştu.

"Şuanda tespit edilen 60 hasarlı ev var"

Kamçı, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız burada birbirlerine yardımcı olabilir. Evleri zarar gören vatandaşlarımız, sağlam evlere taşınabilir. Konteynır olabilir. Şuanda acil olarak çadırlar kuruldu ama havaların soğuması nedeniyle çadırda kalınması zor olabilir. Kısa süre içerisinde tespitler yapıldıktan sonra gereken yapılacaktır.  Tespitler devam ediyor. Şuanda 60 hasarlı evimiz var. Küçük çatlaklar oluşan evlerde var. Herkesin barındığı yere gidilecek ve vatandaşımıza yapmamız gerekeni yapacağız." 

-Bazı vatandaşlar geceyi çadırda geçirdi-

İncelemelerinin ardından gece geç saatlerde ilçe merkezine dönen Vali Kamçı, burada yetkililerle bir değerlendirme toplantısı yaparak, vatandaşların mağdur olmaması için depremden etkilenen mahallelerde hasar tespiti ve barınma gibi sorunlarının bir an önce çözümlenmesi konusunda gerekli talimatları verdi.

Bazı vatandaşlar, yakınlarının evlerine taşınırken, bazı vatandaşlar ise mahallede hayvanlarının bulunması nedeniyle AFAD tarafından kurulan çadırda geceyi geçirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız