SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yapmış, Sonra Pişman Olmuş!..

A- A+ PAYLAŞ

Başkasının kimlik bilgilerine internette ulaşıp, kendi fotoğrafıyla belge düzenleyerek iki bankaya kredi kartı başvurusu yapan şahıs yakalandı.

Bir kişinin Garanti Bankası’ndan alınmış ve 30 yaşındaki Y.K. adına düzenlenmiş, 100 YTL’lik de alışveriş yapılmış olan kredi kartını bulduğunu söyleyerek bankaya iade etmesinin ardından, Y.K.’nın kendisinin kredi kartı talebi olmadığı bilgisi alınınca başlatılan araştırmada ilginç bir dolandırıcılık ortaya çıktı. Y.K. adına Fortisbank ile Garanti Bankalarına kredi kartı başvurusu yapıldığı belirtilirken, ifadesine başvurulan Y.K., kendisinin kredi kartı başvurusu olmadığını söyledi. Daha sonra yapılan araştırmada 32 yaşındaki T.S. adlı şahsın yakalandığı bildirildi. Bu şahıs ifadesinde, internetten Y.K.’nın kimlik bilgilerine ulaşıp kendi resmini yapıştırdığı kimlik belgesi düzenlediğini ve devraldığı sağlık kabini malzemeleri içinden çıkan vergi levhası fotokopisi ile Fortisbank ve Garanti Bankası’na kredi kartı için başvurduğunu, Fortisbank’tan cevap gelmediğini, ancak Garanti Bankası’ndan Y.K. adına düzenlenmiş kredi kartı geldiğini, 100 YTL’lik harcama yaptığını ve sonra pişman olduğunu, bir süre sonra bulduğunu söyleyerek Garanti Bankası’na kartı teslim ettiğini söyledi.

“Sahte kimlikle dolandırıcılık” suçlamasıyla adliyeye verilen T.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız