SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaprak Tütüne Geçtiler'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, özelleştirilen Tekel Fabrikası'nda çalışan 184 işçinin mağdur olmamaları için Malatya Yaprak Tütün İşletmeleri'ne geçiş yapmalarının sağlandığını bildirdi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık yaptığı açıklamada Tekel Malatya Sigara Fabrikası’nın özelleştirilmesi sonucu Fabrika’da çalışan 184 işçimizin mağdur olmamaları adına Malatya Yaprak Bakım İşletmeleri’ne geçiş yapmaları sağlanarak arzu edenlerin Malatya’da kalmalarının sağlandığını bildirdi.

Öznur Çalık “Sayın Maliye Bakanımız, Özelleştirme İdaresi Başkanımız ve Tekel Genel Müdürümüzle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 184 işçinin, Malatya’da kalmak isteyen 152’sinin özlük haklarıyla birlikte, herhangi bir hak kaybına uğramaksızın Malatya Yaprak Bakım İşletmeleri’ne geçiş yapmaları ve ilimizde kalmaları sağlanmıştır.” dedi.

Malatya’da kalmayı tercih eden işçilerin dışında diğer 26 kişinin farklı illeri tercih ettiği ve 6 kişinin ise özel sektörle anlaştığı ifade edildi.

Öznur Çalık “İşçilerimizin Yaprak Bakım İşletmelerine geçişleri sağlanarak Malatya’da kalmaları, aile bütünlüğünün korunması ve işçilerimizin maddi olarak mağdur olmamaları adına son derece mutluluk verici bir gelişmedir. Vatandaşlarımızın her türlü sorununu çözümlemek adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İşçilerimiz adına Sayın Maliye Bakanımıza, Özelleştirme İdaresi Başkanımıza ve Tekel Genel Müdürümüze bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız