SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaptığı Esnafa Saygısızlık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:54:02
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, AKP'den Büyükşehir adayı gösterilen Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a sık sık destek açıklamaları yapan, son olarak "Malatya için Ahmet Çakır'ı istedik, Allah nasip etti" diyen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'i sert bir şekilde eleştirdi ve yaptığı açıklamaların esnaflara saygısızlık olduğunu söyledi.

Kiraz, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye, AKP iktidarıyla birlikte sarı sendikacılığın yanında sarı STK’ları da görmeye başladı. İlimizde maalesef, bazı sivil toplum kuruluşları, iktidar partisinin arka bahçesi gibi davranmaya devam ediyor. Malatya’da ki işsizliğe, açlığa, esnafın siftahsız kepenk kapatmasına, HES’lere, taş ocaklarına,kayısının içinde bulunduğu çıkmaza, özelleştirmelere seslerini çıkarmayanların, konu AKP olunca art arda destek açıklamaları yapmalarını şaşkınlıkla izliyoruz.

Bunun son örneğini , bulundukları konum itibariyle  siyaset üstü olmaları beklenen  esnaf temsilcilerinde görüyoruz. Esnaf Sanatkar Odası Başkanı , geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, Belediye Başkanına övgüler dizerek, “Bir dönem daha devam etmesi için Ahmet Başkanımızın yanındayız’ dedi.Dün de Başkan Çakır’ı ziyaretlerinde ‘Malatya esnaf ve sanatkarı başta olduğu gibi bundan sonrada yanındayız.Malatya için Ahmet Çakır’ı istedik, Allah nasip etti’ ifadelerini kullandı.

Sayın başkana sormak gerekiyor. Siz hangi hakla tüm esnafın AKP’li belediye başkan adayını desteklediğini söylersiniz? Malatya’da ki tüm esnafları bu yönde değerlendirmek o esnaflara saygısızlıktır.Üyeleriniz arasında her siyasi görüşten insanların olduğunu biz mi size hatırlatalım. 

Bizce, Malatya’nın dört bir yanındaki devren satılık işyerlerine, kirasını ödeyemeyen esnaflara, evine ekmek götüremeyen sanatkarlara bakılmalı. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Ayakkabıcılar pazarına, bakırcılar pazarına, nakliyatçılara, terzilere, mahrukatçılara gidildiğinde esnafın gerçek durumu görülecektir.Yapılması gereken esnafın sorunlarını çözme noktasında herkesin ortak adım atmasıdır. 

Belediyenin her sokak başına açtığı süpermarketler yüzünden bitme noktasına gelen mahalle bakkallarını, ekmek satış büfeleriyle bitirilen fırınları düşünüp, bu tablonun sorumlusunun Malatya Belediyesi olduğunu unutmamak gerekir.

Türlü ayak oyunlarıyla, peşkeşlerle şehir merkezine kurulmasına izin verilen dev alış veriş merkezleriyle Malatya esnafını piyasadan silen anlayışa göz yumanlara destek değil, eleştiri getirmek gerekir. Değerli STK yöneticilerinin temsil ettikleri makamları, siyasi rant olarak kullanmalarını şiddetle kınıyoruz. Yaptıkları açıklamalarda daha dikkatli davranmalarını bekliyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, sosyal ve çağdaş yerel yönetim anlayışıyla belediyelerimizde esnaf masaları kurup, esnafların tüm sorunlarını en kısa sürede çözeceğiz. Esnaf yeniden ekonominin  istikrarı, toplumun temel  direği olacak. Üreticiyi, küçük esnafı koruyan bir  hipermarket yasası çıkaracağız.Esnafımızı ezdirmeyeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız