SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaptığı İş Doğruymuş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyahaber.com'da; “ Malatya Belediyesi’nin sihirbazlara adeta taş çıkartan tartışmalı şuyulandırma işlemlerinden birinde, “cür'et ve rant” tavana vurdu!.. Karakavak bölgesinde “tarla” konumunda olan arazi AKP yöneticisi mühendisin yaptığı şuyu ile tam 1.6 kilometre “yürütülüp”, sahiplerine 10 misli rant sağlayacağı ana yol kenarına ve kavşağa “taşındı” “Vay be işe bak…” başlıklı haberler üzerine, aynı zamanda AKP İl 2. başkanı olan Harita Mühendisi Eyüp Sağlam bir basın toplantısı düzenleyerek yayınlanan haberlerle partisinin, belediyenin ve mesleğinin iftiraya ve saldırıya uğradığını öne sürdü.

Karakavak ve bölgesi İmar uygulaması işini Malatya Belediyesi’nden alan Harita Mühendisi Eyüp Sağlam, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

“22.11.2009 Tarihli “Vay be işe bak..” isimli, 23.11.209 tarihli “Çakır Uyutuluyor mu” isimli Malatya Haber com portalında yayınlanan haberlerde ismim kullanılarak yöneticisi olmaktan şeref duyduğum Partim, Malatya Belediyesi ve mesleğim iftiraya ve saldırıya uğramıştır. Bu haberleri irdeleyecek olursak;

1- Yapılan uygulama teknik bir konudur. Bu konuya partimin adının karıştırılması tamamen art niyetli ve maksatlıdır. Amaç partiyi yıpratmaksa parti politikalarına alternatif üreterek kendi düşüncelerinizi ortaya koyarsınız. Halk da tercihini ona göre yapar. Yok amaç şahsımı, mesleğimi ve yaptığımız işi eleştirmekse o zaman partimin adının burada ne işi var bunu kamuoyunun engin sağduyusuna bırakıyorum.

2- Bu uygulama Sayın Ahmet Çakır döneminde ihale edilmemiştir. Uygulamanın sözleşme tarihi 20.08.2008’dir Askıya çıkarılma tarihleri de şöyledir.
1. askı 05.11.2008- 04.12.2008 = DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) yüzde 34.49
2. askı 25.08.2009- 27.09.2009= DOP yüzde 34.49
3. askı 09.11.2009-……….. DOP yüzde 34.56
Görüldüğü gibi işin sözleşme tarihi ve askı sürelerinden biri Sayın Cemal Akın dönemidir. İkisi Sayın Ahmet Çakır dönemidir. Her üç askıda da dağıtım aynı şekilde yapılmıştır. Bugün bu şekilde gündeme gelmesi manidardır.

3- Düzenleme sınırı içerisinde imar planında bulunan DOP payına esas sosyal ve teknik altyapı alanları haberde bahsedilen Kayalık bölgesinde yoğunlaştığı için o bölgedeki bütün parseller dağıtım sırasında yine haberde bahsedildiği gibi Ankara asfaltına doğru yapılmak zorunda kalınmıştır.

4- Söz konusu parsellerin dağıtımında hisse ayrıştırılması tarafların muvafakatin’a istinaden yapılmıştır. BU konunun muhatabı yüklenici firma yetkilisi olarak şahsım değildir.

5- Üzülerek ifade edeyim ki bu haber fakir fukaranın arsalarına küçük hissellerle ortak olan izale-i şuyuu davası açarak onların haklarını elinden alan ve bu uygulamada talepleri yerine getirilmeyen kişi tarafından yapılmıştır.”

Sağlam, bir basın mensubunun “ Bu açıklamayı parti adına mı, belediye adına mı yoksa kendi adınıza mı yapıyorsunuz?” sorusunu “Parti adına yapmıyorum. Belediyede de hiçbir görevim yok. Firmam ve kendi adıma yapıyorum” diye yanıtladı.

“ İşin sahibi Malatya Belediyesi. Siz yüklenicisiziniz değil mi?” sorusunu “Evet” diye yanıtlayan Mühendis Sağlam “ Bu haberlerin muhatabı işin sahibi olan Belediye değil midir?” sorusunu da“ .”Adım ve partim kullanıldığı için bu açıklamayı yapıyorum” diye yanıtladı. Basın mensubunun “ Haberde yer alan mülkiyetin sahipleri değiştirildikten sonra 1600 metre taşındığı doğru mu?” sorusunu da “Yapılan işlem yasaldır ve teknik açıdan da doğrudur” diye yaptığı işi savundu.

Aynı basın mensubunun son olarak da “yapılan haberin fakir fukaranın arsalarına küçük hisselerle ortak olan izale-i şuyuu davası açarak onların haklarını elinden alan, bu uygulamada da talepleri yerine getirilmeyen kişi tarafından yaptırılmıştır ifadesini kullanıyorsunuz. Bu kişi kimdir?” sorusunu da Sağlam, “Haberleri yapanlar açıklasın” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız