SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaptığı Zaman Öğreniyor'

A- A+ PAYLAŞ

Bonus Hoca lakaplı Sınav Psikolojisi Uzmanı Süleyman Beledioğlu, Malatya'da öğrenci velileriyle bir araya gelerek, bir takım önerilerde bulundu.

Birey Dershanelerinin organizasyonuyla Malatya'ya gelen Beledioğlu, Belediye Konferans Salonu'nda öğrenci velilerine konferans verdi. Beledioğlu, insan beyninin yatığı zaman öğrendiğini ifade ederek, "İnsan beyni duyduğu zaman değil, yaptığı zaman öğrenen bir organ. İnsan beyni sadece duyduğu zaman yani sadece ders dinleyerek, öğrenen bir organ değildir. Mutlaka o dinlediği dersi kendisi de yapacak. O zaman uzun süreli hafızaya geçişi sağlanacak" dedi.

Öğrenmenin boyutları olduğunu kaydeden Beledioğlu, "Öğrenmenin söyle bir boyutu var; genişletici ve ekleyici tekrar yapmamız gerekiyor. Çocuk her okuduğunda aynısını okuyorsa, beyin bilgiye karşı matlaşıyor. Çocukta var olan bilgi sıklıkla tekrar edildiği için beyne zaten var mesajı geliyor. Hani bazen cep telefonumuza var olan bir telefonu kaydetmek istediğimiz de cep telefonu reddedip, bu zaten var diyor. Bu da aynı şeydir. Buna da özellikle dikkat etmemiz lazım" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız