SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toplumsal Meselelere Hassasiyet Gösterin"

0
Güncellendi - 2016-03-19 03:17:29
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kernek Anadolu Lisesi ile Battalgazi Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbetinde gelişen ve değişen Türkiye koşullarında eğitim ve vizyon sahibi olmanın öneminden bahseden Polat, başarılı olmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğini vurgularken, "Bilgili, okuyan, milli ve manevi değerlere sonuna kadar sahip çıkan bir gençlikle aşamayacağımız hiç bir engel yoktur" dedi. Başkan Polat, öğrencilere, eğitim, aile ve iş hayatına yönelik deneyimleri ve tecrübeleri ile ilgili paylaşımlarda bulunarak tavsiyelerde bulundu.

"İŞİMİZİ SEVGİYLE, AŞKLA YAPALIM"

Belediye Başkanlığının millete hizmet makamı olduğundan bahseden Başkan Polat, öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, "Hayatım boyunca eğitim ve iş alanlarında ne iş yaptıysam hepsinin temeline sevgi ve bağlılığı yerleştirdim. Ülkeme, milletime ve aileme faydalı olacak işlerin içinde yer aldım. Okumaya, araştırmaya ve kendimi geliştirmeye önem verdim. Belediye Başkanlığını da gönülden ve severek yapıyorum. Yaptığım işi layıkıyla yapmak içinde sürekli okuyorum, araştırıyorum. Eğitim yaşam boyu süren bir anlayış ve kavrayıştır. Ülkemizi daha iyi noktaya ulaştırmak için sürekli okumalı ve yeni bilgiler öğrenmeliyiz. Size tavsiyem; okul yıllarınızda ve ardından gireceğiniz meslek alanlarında her zaman en güzelini, en iyisini yapın ve işinize sevginizi katın. İşimizi severek ve aşkla yaparsak mutlu oluruz ve işimizin bizi motive ettiğini görürüz. Herkesin örnek aldığı, ülkesine, milletine, bayrağına faydalı, ülkesinin değişime katkı sağlayan bireyler olmaya gayret gösterin. Hayat boyunca büyüklerinizin tecrübelerinden muhakkak yararlanın. Size doğru ve mantıklı yol göstermeye çalışan, bilgilerini sizinle paylaşmak isteyen insanlarla ilişkinizi güçlü tutun" dedi.

Polat, "Özellikle eğitim çağında kendilerine yatırım yapan öğrencilerin ileriki zamanlarda önemli konumlara geldiğini görmekteyiz. Şimdi ekeceksiniz ki gelecekte toplayabilesiniz. Öğretmenleriniz ve büyüklerinizde gelecekte güzel hasatlar toplamanız için size önerilerde ve tavsiyelerde bulunuyorlar. Kendinize güvenin, zorluklar karşısında geri çekilmeyin. Disiplinli ve programlı çalışmayı kendinize görev edinin. Ailenize ve ülkenize karşı sorumluluk sahibi olun. Sizler gönülden, severek ve isteyerek çalıştığınız zaman Allah yollunuzu hep açacaktır" dedi.

"SİZİN YAPTIKLARINIZ ÜLKEMİZİN KADERİNİ BELİRLEYECEK"

Öğrencilere, hedeflerini belirleyip o hedefleri gerçekleştirmek için sahip oldukları imkânları sonuna kadar kullanmalarını ve hiçbir zaman isteklerinden vazgeçmemeleri noktasında öğütler veren Polat, gençlerin tarih bilincine sahip olması gerektiğine vurgu yaparken, "Sizler bu ülkenin kaderini çizeceksiniz. Gençlerimizin duruşu, davranışı, hareketleri ve gelecekte yapacaklarınız bu ülkenin geleceği demektir. Bizler büyüklerimizden aldığımız bayrağı en iyi yere taşımak için çalışıyoruz, yarın bu bayrağı size teslim edeceğiz, bunun adı hizmet yarışıdır, hep birlikte milletimize hizmet mücadelesidir. Bizim bu topraklarda var olmamız öyle kolay ve bedavadan olmadı. Atalarımızın hangi zorluklarla ve sıkıntılarla yaşadığımız bu topraklarda kök saldığını asla unutmayalım. Atalarımız bu toprakları bedel ödeyerek, can vererek, kanlarını akıtarak, sahip çıktılar korudular, kolladılar ve bize vatan yaptılar. 101 inci yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Her başarının altında çalışmak, mücadele etmek ve fedakârlık yatmaktadır” dedi.

"Tarihimize baktığınız zaman ülkemizin ilerlemesini engellemeye kalkan hainler, bu ülkeyi parçalamak isteyenler, fitneciler hep olmuştur" diyen Başkan Polat, “Ayak oyunlarına, kirli ittifaklara, ihanetlere, içerdeki işbirlikçilere karşı bizler mücadelemizi bütün boyutlarıyla yapmamız gerekiyor. Dikkatli, uyanık ve tarih bilincine sahip olmamız gerekiyor. Bundan sonra da zorlu yaşam koşulları asla bitmeyecek, bir yandan içerde hendek kazan insanlar, hendek üzerinden siyaset yapanlar, dışarıdan ülkeye fiilen müdahale eden yapılar söz konusudur. Ankara’da veya başka yerlerde vekâleten bombalar patlatılıyor. PKK ve PYD'nin maşa olduğu açık, bizim asıl mücadele etmemiz gerekenler o kirli oyunları tezgâhlayıp maşayı tutanlardır, o elleri bu millet, geçmişte nasıl kırdıysa bugünde kıracaktır. Bize düşen görev, bu ayak oyunlarına karşı ülkemizi korumaktır. Milli ve manevi değerlere sahip bir gençlikle aşamayacağımız hiç bir engel yoktur. Sizlerin, milli ve manevi değerlere bağlı, çalışkan ve geleceğe ışık saçan bireyler olmanız bizim için her şeyden daha önemli. Toplumsal meselelere daha fazla hassasiyet gösteren bir duruş sergilemenizi özellikle rica ediyorum. Elde ettiğiniz akademik başarıların yanında, milli ve manevi değerlere bağlı, devlete, millete, içinde bulunduğunuz topluma faydalı bireyler olmalısınız" dedi.

Bülten

d3

d4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız