SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaptırım Uygulanmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Mazlumder Malatya Şubesi, yaşanan olaylardan dolayı Suriye devlet yönetimine, acil olarak önlem ve yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirtti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Mazlumder Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Aksoy, "Bugün Suriye'de topyekun bir özgürlük mücadelesi var. Gözü dönmüş zalim idarenin silahlı güçlerinin, bu özgürlük mücadelesine yönelik katlederek sindirme, yok etme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Dünya özgürlük mücadelesinde ve zalimlere dur demekte çok mesafe katetti diyorlar, bizler Suriye'de de katedilen bu mesafeyi görmek istiyoruz. Suriye katiline karşı dünyanın sesini yükseltmesini bekliyoruz. Suriye'de aylardır süren özgürlük mücadelesinde, zalim babasının artığı zalim Beşar Esad yönetiminin halka yönelik katliamları sonucu çocuk-genç-yaşlı demeden binlerce insan acımasızca katledildi. Ve katliam sürüyor. Müslümanlara karşı dinmeyen öfkesiyle zalim Beşar Esad yönetimi aklın, bilimin, sağduyunun ve vicdanın gereğini yapmadığı gibi Türkiye'nin ve dünya kamuoyunun bütün telkin ve tavsiyelerini hiçe sayarak her gün onlarca insanı, izleyenlerin kanını donduracak metotlarla öldürmeye devam ediyor " diyen Aksoy, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Zalim Esad'ın, acımasız zulmü sonucu ülkede katledilenlerin dışında binlerce insan yaralandı, binlerce insan tutuklandı ve binlercesi de başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldılar. Şu anda o insanlar çadır kentlerde Ramazan ayını geçirecekler. Mazlumder olarak; komşu ülke Suriye'de daha fazla kan akmaması, yeni katliamlar yaşanmaması, işkence dolu günlerin habercisi olan tutuklamaların bitmesi, ülke vatandaşının mülteci durumuna düşmemesi için, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Arap Birliği Teşkilatını, İslam Konferansı Teşkilatını ve Dünyanın tarafsız insan hakları örgütlerini, halkını tüm dünyanın gözleri önünde katleden Suriye Devlet Yönetimi'ne yönelik acil önlem almaya ve yaptırımlara davet ediyoruz."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız