SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaptırımlar Çok Ağır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:06:00
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “En büyük sıkıntımız meyve ve sebze üzerindeki kalıntılarıdır” dedi.

Merkeze bağlı zirai ilaç bayilerine yönelik Bitki Koruma Ürünlerinin Kontrol Yönetmeliğinin anlatıldığı toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, konu sorumlusu Ziraat Mühendisi Suat Cantürk ile zirai ilaç bayileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Sağlıklı ürün üretmenin temeli bitki koruma ürünlerinin bilinçli uygulanmasından geçiyor. 5996 sayılı kanunla Bitki Koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkındaki yönetmelik 27870 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştı. Bu yönetmelikte bitki koruma ürünlerinin ne şekilde uygulanması gerektiği açık ve net olarak izah edilmiştir. Avrupa Birliği ile mevzuatlarımız örtüşüyor. Fakat uygulamada bazı sıkıntılarımız var. Yönetmelikte belirtildiği gibi uygunsuzluk durumunda yaptırımlar çok ağır. Hiçbir bayimizin bu duruma düşmesini arzu etmeyiz. Zirai İlaç reçetesi yazmaya yetkilendirilen uzmanların reçetelerini dikkate alarak üreticiye satış yapmanız gerekiyor. Bilinçsiz ilaç kullanıldığı takdirde çeşitli sıkıntılara neden oluyor. En büyük sıkıntımız meyve ve sebze üzerindeki kalıntılar. Bu sıkıntıları aşmamız için bilinçli ilaçlamanın yapılmasına katkı sunmalıyız. Biz müdürlük olarak sizlerde zirai ilaç bayileri olarak bu konuda titiz davranırsak daha sağlıklı ürünler üretilmesine vesile olabiliriz. Tüm zirai bayilerimizin kanun ve yönetmeliklere uyarak faaliyet göstermesini umut ediyorum” dedi.

Zirai İlaç bayileri de kendi sıkıntılarını ve problemlerini yetkililere aktararak çözüm aşamasında yardımcı olunmasını talep etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız