SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yaralı Aslan'' Elimizden Kaçtı

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Fortis Türkiye Kupası’nda konuk ettiği Galatasaray’ı elinden kaçırdı. Karşılaşmanın çoğu bölümünde rakibine oranla daha etkili oynayıp, pozisyonlar bulan Malatyaspor; maçın başında Toth Balazs ile yakaladığı üstünlüğü koruyamadı. Galatasaray, ilk yarının sonlarına doğru Hasan Kabze ile eşitliği sağladı.

 

Bülent Akın’ın kafa şutunda Altan topu çizgiden çıkarırken, aynı oyuncunun bir şutu çataldan döndü.

 

Kadrolar

 

Hakemler: Cem Papila, Fatih Gündoğdu, Fatih Kalaycı, Metin Tokat (4. Hakem).

 

Malatyaspor: Fevzi, Serkan Bensol, Mert, Hakan Aslantaş, Hakan Söyler, Ömer Erdoğan, Johansson, Bilal, Bülent, Toth, Okan  (Taner dk. 75 ).

 

Yedekler: Bora, Mehmet Albayrak, Homola, Eren, Aytaç.

 

Galatasaray: Aykut, Cihan, Song, Yalçın, Orhan Ak, Altan  (Sabri dk. 58 ), Volkan, Ayhan  (Ergün dk. 46 ), Heinz  (Necati dk. 65 ), Hasan Kabze, Ümit Karan.

 

Yedekler: Fevzi Elmas, Zafer, Mehmet Güven, Uğur.

 

Goller: Toth (dk. 7), Hasan Kabze (dk. 39).

 

Sarı Kart: Yalçın (Galatasaray).

 

Maçtan Önemli Anlar

 

4. dakika Ümit Karan'ın çaprazdan attığı sert şut auta çıktı.

 

5. dakikada Serkan Bensol sağdan atağı destekledi, Bilal’a pasını verdi, bu oyuncu geriden gelen Johansson’a çıkardı, Johansson ceza alanı dışından sert vurup topu dışarı attı.

 

6. dakikada Malatyaspor öne geçti. Galatasaray ceza alanında kaleci Aykut, Song ve Yalçın anlaşmazlığa düşünce top açıldı, Toth Balazs aşırtma bir vuruşla topu Aykut’un üzerinden filelere bıraktı.

 

9. dakikada Ümit Karan sol kanatta topla buluştu, gelişine uzak direğe bekletmeden vole vurdu, top az farkla dışarı çıktı.

 

22. dakikada Hasan Kabze’nin pasında topla buluşan Ümit Karan uygun durumda ceza alanı içerisinden vuruşunu yaptı. Top dışarı çıktı.

 

32. dakikada Malatyaspor, net bir fırsatı kullanamadı. Hakan Söyler savunmanın arkasına bir top attı, Okan ceza alanına girdi, vuruşunu yapmadan ayak koyan Song tehlikeyi kornerle geçiştirdi.

 

35. dakikada karşılaşmanın en şık hareketi izlendi. Cihan sağdan ortaladı, Ümit Karan uçarak volesini vurdu, top üstten dışarı çıktı.

 

39. dakikada Galatasaray’ın beraberlik golü geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Cihan’ın ortasında savunma topa müdahale etmekte gecikti, Hasan Kabze sağ ayağıyla köşeye vuruşunu yapıp Fevzi’nin solundan fileleri havalandırdı.

 

41. dakikada Malatyaspor gole çok yaklaştı. Bilal’ın kornerine yükselen Bülent Akın’ın kafa vuruşunda Altan topu çizgiden çıkardı.

 

50. dakikada Galatasaray için şanssız bir an yaşandı. Altan ceza alanı dışından sağ ayağıyla gelişine vurdu, top çataldan geri geldi.

 

51.dakikada Hakan Aslantaş’a yapılan faul atışından doğan serbest atışı Toth kullandı, Aykut elinden kaçırdı, top kornere çıktı.

 

53. dakika içinde Malatyaspor iki fırsattan birden yararlanamadı. Gelişen kontratakta Serkan Bensol rakip alana indi, ortaladı, savunmadan seken topu Toth düzeltip kaleye yolladı, yine savunmadan sekip sola açıldı, Bilal ortaladı, ön direğe çok iyi fırlayan Okan kafayla aşırdı, top az farkla üstten dışarı çıktı.

 

56. dakikada Bilal’ın serbest atışında Ömer’in kafa vuruşunu Aykut iki hamlede önledi.

 

59. dakikada Bilal çok güzel bir atak geliştirip, kendi gayretiyle rakip ceza alanına yaklaştı, girmeden sert vurdu, top az farkla yandan dışarı çıktı.

 

65. dakikada Toth Balazs’ın geliştirdiği kontra atakta Bilal soldan uzak direğe sert vurdu, Aykut son anda parmaklarının ucuyla dokunup topu kornere attı.

 

76. dakikada Malatya rakip ceza alanını karıştırdı, ama yine sonuç alamadı. Toth’un serbest atışında Ömer pres yaptı, top Bilal’a açıldı, bu oyuncu zor durumda yakından istediği vuruşu yapamadı ve akın autla sonuçlandı.

 

78. dakikada golü kaçıran taraf konuk ekip oldu. Cihan, Ümit’le verkaç yapıp ceza alanına girdi, çaprazdan vuruşunu Fevzi yatarak aldı.

 

79. dakikada Toth ve Taner’in çabasıyla gelişen atakta topla en son buluşan Bilal sol taraftan Aykut’un ters tarafına sert vurdu, top dışarı çıktı.

 

90+2 oynanırken Bilal’ın şutu Aykut’ta kaldı.

 

90+3 oynanırken kazanılan serbest atışı Mert ceza alanına doldurdu, Bülent’in kafasından sekti, Ömer yetişemedi ve top dışarı çıktı. Bu pozisyonun ardından karşılaşma sonuçlandı.

 

FOTOĞRAF: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız